woensdag 7 maart 2012

Dubbeltjes draaien

De voorraadkast en de vriezer plus de grote koelkast is weer vol. De bio boer komt iedere maand mijn bestelling brengen. Eerder haalden we melk en appelsap en sinaasappelsap bij de A.ldi.
Vlees kocht ik bij de ambachtelijke slager. We kunnen weer even vooruit. 
Ik zag dat ik in de vriezer nog veel soepgroente had die vijftig procent goedkoper was omdat het bijna aan de datum was.  Als je het meteen invriest kun je het nog erg lang gebruiken. Soepgroente gebruik ik in allerlei gerechten maar vooral in macaroni en soep! 

Ik heb vandaag bij de kringloop een mandje gekocht waar ik viooltjes in stop. Een heerlijk nieuw huis kado, en niemand ziet dat het tweedehands is. Ik denk dat ik een voorraadje van dat soort mandjes en potjes ga aanleggen. Er is altijd wel iemand die je blij kunt maken met een potplantje in een mandje. Ik heb mooie gekleurde strikjes in de kast dus het is ook mooi ingepakt.
Ik was over die mandjes aan het nadenken en bedacht dat er mensen zijn die zoiets krijgen en het meteen weer wegdoen naar de kringloop. het mandje/potje wat ik bij de kringloop kocht was in ieder geval nog gewoon nieuw. Ik kocht een tray viooltjes voor 2 euro. Potgrond heb ik altijd wel.

Zoals ik al eerder schreef hebben we bijna twee jarigen in ons midden. Ik heb nu best wel een strak schema wat betreft het kamertje van dochter. Ik moet nog het kastje licht opschuren, en er moet nog een bureautje komen. Gelukkig heb ik er nog een zien staan bij de kringloop. Daar haalde ik eerder ook al een klamboe vandaan in dezelfde stijl als haar gordijnen. Ik wil ook nog een memobord maken voor kaarten en dergelijke.

Het rolgordijn probleem is ook opgelost. Ik heb een heel groot stuk stof op rol gekregen van mijn moeder.
Er zat nog meer dan vier meter op en dat was net genoeg voor de breedte van het raam.
Ik heb het afgeknipt en mijn moeder gevraagd of ze er een zoom in wil doen. Ik plaats dan volgende week een latje boven het grote raam en bevestig daar het gordijn op. Met kleine spijkertjes. Onderin het gordijn maak ik drie lintjes die ik boven weer vastbind in een oogje. Als je wilt slapen maak je hem weer los.
Simpel maar wel mooi. Ik heb het in onze eigen kamer ook zo gedaan.

Verder nog op het programma; stofzuigen, opruimen, wc doen. Badkamer poetsen. Nu jongste vriendje s middags niet meer slaapt moet ik de meeste schoonmaak activiteiten in de peuterochtend uurtjes stoppen.
Daarom ga ik weer aan de slag maar niet voordat ik mijn recept van hachee heb doorgegeven.

1 pond hacheevlees
2 eetlepels bloem
2 kruidnagelen
2 laurierbladeren
peper zout
azijn
rietsuiker
halve liter water

Meng het vlees met de bloem en de kruidnagelen
Bak het met een beetje roomboter en olijfolie goed door
Voeg  het water de kruidnagelen en de laurierblaadjes erdoor
Doe een eetlepel azijn en de suiker toe.
Laat het op een klein pitje sudderen (kan ook op het peterolieumstel)