dinsdag 3 maart 2015

Het begin van de dag...

Voor de wekker begint mijn dag al, de jongste is al een tijdje wakker. Ik stop hem nog even in het bad. Het is ook nog onmenselijk vroeg. Zes uur.
Hij heeft in de vakantie een zakje met waterdieren gekregen, de fantasie die dat bij hem aan de dag legt is onbeschrijfbaar. Hij heeft een fascinatie momenteel voor Orca's. Die eten zeehonden hé? Jazeker jongen om het daarna nog wel een keer of tien te vragen. Hoe communiceren haaien met elkaar? Met een hoog piep geluid mem, dan maken ze een grote cirkel en dan vangen ze hun prooi.
Ik loop vreselijk achter met de was, dus ik kan geen trainingsbroek voor hem vinden. Gelukkig hangt er nog een tussen de was die op de overloop aan het drogen is. Ik loop naar beneden om de CV aan te zetten. Het is dan wel al bijna lente, maar het is s'nachts behoorlijk koud.
Ik mopper op mijzelf dat ik gisterochtend de eerste ochtend zonder al die kinderen thuis niet genoeg heb uitgevoerd en vandaag echt moet puinruimen.
Het was ook wel té leuk, even bijkletsen met mijn vriendin. Ik zet thee en dek de tafel, meestal doe ik dat de avond ervoor. Ik ben s ochtends vroeg niet de beste..
Dan loop ik naar boven droog zoon af, en begeleid hem met het kleren aan doen.
Ik roep de oudste twee kinderen en ook mijn man gaat zich aankleden. De sokken zijn op...

Beneden vis ik er een paar bij elkaar passende sokken uit de droge was en mopper weer op mijzelf. De wasmachine heeft gisteravond gedraaid en is klaar ik stop de natte was in de wasmand er verwacht dat ik het aan de waslijn buiten kan hangen.
Mijn hemd is te kort zegt mijn jongste zoon. Ik trek het wat naar beneden en concludeer dat mijnheer uit zijn hemden groeit..
Oudste, middelste en man komen ook beneden, ik maak ontbijt voor jongste. Brood met kaas en thee met melk en honing.
Dan begin ik lunch te smeren voor de mannen en stop het in de lunchbakjes. (ja ok dat kunnen ze ook zelf maar goed ;-)) Dan ontbijt ik zelf en ga naar boven om me aan te kleden zoontje doet memory aan de kleine tafel.
Als ik beneden kom gaan oudste zoon en man weg naar school en naar werk. Ik maak de pauze bakjes voor de twee jongsten. een komkommer en een stukje rozijnenkoek.
Ik zet nog wat borden op het aanrecht, en borstel mijn haar en poets de tanden van jongste en mijzelf.
Dochter doet dat in de badkamer. Ik zet nog wat ontbijtgoed op het aanrecht maar dan moeten we gaan vertrekken op de fiets.
Jongste fietst zelf en het is nog wel een stukje fietsen. Hij heeft daarvoor een nieuwe fiets gekregen de oude was te klein. Ik kocht hem voor een prikkie op marktplaats, is het geen stoere?
We fietsen naar school, ik breng Lennart naar de klas. Dan fiets ik terug naar huis schuif de rolgordijnen open en heb het idee dat ik al een dag heb gewerkt ;-)
Dan doe ik mijn schoenen uit en begin met de ontbijtboel op te ruimen. Dan bedenk ik wat er vandaag allemaal op het programma staat