De jongste man is ziek. Al een tijdje en hij knap niet echt op. Vanochtend de gang naar de huisarts maar gemaakt. Het blijkt een virusinfectie te zijn. Dus niet weer de oren gelukkig. Hij ligt nu voor het zandkasteel.
Ikzelf moet eigenlijk wat in de tuin doen en wat lekkers bakken voor Hemelvaartsdag. We hebben een verjaardag en we gaan maar even picknicken. Met dat lekkers wat ik gebakken heb natuurlijk.
Voor iedereen die denkt dat biologisch eten duur is...
Ik kocht bij de bio boer winterpenen en aardappelen. 1kg aardappelen 1 euro en winterpenen ook iets minder dan een euro.
Van ongeveer een pond maakte ik uit het boek "Gezond en lekker eten uit de moestuin"Het volgende recept/
500 gram winterpeen
50 gram roomboter
1 eetlepel peterselie
1 mespunt tijm
Heel de "drek"(fries voor modder) van de penen, maak er schijfjes van en kook ze gaar. Giet het water af en leg de boter op de wortelen, schud door met fijngehakte peterselie en ietwat tijm. Schud het door.
Gebruik wat kookvocht voor de jus bij het evt vlees. Of gooi het kookvocht op de tegels in de tuin. (hoef je ook niet met een mesje het onkruid eruit te halen)
Lekker eten!