dinsdag 31 januari 2012

Een heerlijke kou!

Wij wonen in Fryslan en als het begint te vriezen krijgen wij altijd de kriebels.. .komt ie dan nog? Ik ben geboren in een van de elfsteden en hij komt ook vlakbij ons dorp waar we nu wonen langs. 97 was de laatste en dat weet ik nog goed. Wij waren toen bezig in ons eerste huis en de gaskachel was kapot. Voordat alles bevroor moest ie gemaakt worden. Maar wat had die monteur het druk! En dan ook nog een gaskachel..
De dag van de elfstedentocht hielpen wij mijn vader die een koek en zopie tent op het ijs had. Wat hebben wij veel verkocht die dag. Al het geld ging naar een goed doel, en wat hebben we een plezier gehad.

Ik heb de schaatsen dus maar weer eens uit het vet gehaald. Want ik zal ze zo met jongste vriendje even naar mijn schoonvader brengen. Die slijpt ze weer mooi scherp zodat de kinders weer lekker kunnen schaatsen.
Jongste vriendje vind het maar niks buiten veel te brrrrr koud. Het is een geluk dat mijn schoonvader ze slijpt. Vorig jaar kon dat niet en toen moest ik vijf euro per paar betalen bj de lokale schaatsenslijper!
Ik zag dat de ijsbloemen bij ons op de ramen zaten. Ondanks vrieskou moet je altijd blijven luchten. Dan wordt de lucht weer sneller warm. Houd natuurlijk niet de ramen de gehele dag open maar 10 minuten tot een klein half uurtje is genoeg *bron milieubewust huishouden

Vandaag wordt het qua eten weer een voorraadkast dagje. Ik maak een ratjetoe roerbakschotel met paprika en uien. En wat ik nog meer in de kast heb. Helaas geen champingonetjes. Dan braad ik er vier worstjes bij en bak ik de aardappels die over waren van gisteren even op met wat paprikapoeder. Ik heb ook nog een halve ijsbergsla in de koelkast die bereid ik met wat komkommer en cherry tomaatjes.
De dressing maak ik van vier eetlepels olie, een eetlepel azijn, een theelepeltje suiker en een beetje peper.
Mjummie! Wij eten tegenwoordig tussen de middag dus ik moet alweer vliegen!

Wat eet jij vandaag?

8 opmerkingen:

 1. Karbonaatjes, gekookte aardappel en spinazie uit de diepvries.

  Volgende week, ga ik een hele week uit de voorraad eten, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke herinnering.
  Toen ik jong was heb ik ook heel veel geschaatst. Mijn kinderen, op de oudste na 1 keer, hebben nog nooit geschaatst.
  Oudste wilt het niet meer want ze is toen keihard gevallen met een mega blauwe plek als gevolg.

  Wij eten makkelijk: groenten uit pot, aardappelen en vlees.
  De kinderen houden niet zo van moeders geƫxperimenteer met eten waardoor ik regelmatig de hollandse pot er door gooi anders eten ze te weinig.

  Groet, Danique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij eten vandaag twee bloemkolen, en slavinken. Beide in de aanbieding bij de AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mag ik raden waar je woont? Langs de Luts?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik had een lange dag en dus had ik tevoren het een en ander uit de diepvries gehaald. Met de stickers van het gerecht erop dacht ik een leuke combinatie van bami en nog een oosters gerechtje te hebben.
  Bleken het oude stickers te zijn!
  Ik had wel bami maar met daarbij iets van bonensoep...nou ja.
  (manlief in de bocht..ik leg het nog wel eens langzaam uit van die stickers..zucht)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij aten wat we nog in huis hadden (kreeg er toevallig gister een recept van, hoe kan t soms he): ovenschotel van bladerdeeg met courgette, blauwe kaas en champignons.
  Ben deze week (als verse home stay mama) begonnen met een weekprogramma. Lijkt me makkelijk (hoef je niet iedere dag na te denken) en ook beter voor de portemonnee denk ik.
  Ben bij die 1stedentocht ook in Friesland geweest, had toen een vriendinnetje in Leeuwarden.
  gr Patries. PS: Je had me nog een mail beloofd over je afscheid. Lijkt me leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erwtensoep natuurlijk! Wat wil je anders met deze kou..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Johanna iets verder! Ik mail je wel even hahhah

  @casadimamma Wat een grappig voorval. Als ik tegen mijn man of zoon zeg op die plank in die hoek staat het dan kunnen ze het ook nooit vinden.

  @ anderen klinkt heerlijk

  @Floriene Het is budgettair altijd een goed idee om even uit de voorraad te eten. JE zal ook wel versteld staan wat er allemaal nog in die kasten staat!

  BeantwoordenVerwijderen