zaterdag 7 januari 2012

De kerstvakantie

Allereerst iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat al je financiele doelen behaald worden dit jaar.
Bij een volgende bijdrage zal ik mijn financiele doelen uiteenzetten. Maar nu eerst een consuminder update omdat ik al weken ofline ben geweest!


Mijn laatste update was de kerstboom. De kerstdagen zijn vrij rustig verlopen. De eerste kerstdag gingen we uit eten naar familie en de tweede kerstdag kwam andere familie bij ons koffiedrinken. Ik heb alles zeer simpel gehouden. Kerstbrood, en slagroomtaart. Bij ons in de supermarkt kocht ik hem net voor zes uur op de zaterdag met vijftig procent korting. Daar kon ik zelf geen taart voor bakken.
Het was zo helemaal niet mijn stijl maar ik heb niets zelf gebakken dit keer. Het was naast het in orde maken van ons huis, al druk genoeg.
OUD en Nieuw zaten we samen met opa en oma uit. De kids gingen eerst slapen. Ik riep ze om half twaalf en zoon die sprong naast zijn bed, vuurwerk afsteken!
Ieder jaar koop ik een enkele meter siervuurwerk voor een klein bedrag. Onze oudste is twaalf. Die kocht van zijn eigen zakgeld vuurwerk. Dochter kreeg wat sterretjes en jongste keek er naar en wees en zei iedere keer maar hoe mooi hij alles vond.
Natuurlijk bakte ik zelf mijn oliebollen. En dit jaar ook geheel zelf, ik haalde het recept uit het boek koken zonder E" De oliebollen waren fijn, maar teveel, de volgende keer hoef ik maar eenmaal beslag te maken.


PECH

In de vakantie hadden we veel pech. Mijn laptop ging kapot en was niet meer te maken voor een redelijk bedrag. Ik had hem nog maar net een jaar. Gelukkig wilde de fabrikant hem maken voor niets! Nadat de laptop kapot ging liet iemand de IPAD vallen en was het beeldscherm kapot... Toen liet ik per ongeluk mijn strijkijzer van de H.EMA uit mijn handen vallen. Er zat een grote scheur in het stoomgedeelte zodat hij niet meer warm werd. Twee maanden geleden begaf de friteuse het. Die was al zeven jaar dus dat was ook niet zo verwonderlijk.
Op nieuwjaarsdag was oudste de vensterbak aan het poetsen en schoof per ongeluk een kaars tegen het rolgordijn aan. Prompt branden er twee gaten in.
Bij de kringloop kocht ik een hele goede ouderwets P.hilips strijkijzer
 (foto van www)
Ik heb vroeger een strijkijzer van mijn oma gekregen, dat was een fantastisch strijkijzer. Mijn moeder ruilde hem met mij voor een nieuwe maar ik heb hem altijd gemist. |Ik kocht bij de kringloop een voor 3 euro! En ik heb meteen de gehele stapel overhemden gestreken en hij kreeg het strakker dan mijn stoomstrijkijzer.
Het rolgordijn ga ik proberen uit de verzekering te krijgen. Dan neem ik meteen een verduisterende (!) Die friteuse vind ik lastig, het is toch wel fijn om de kids af en toe te trakteren op een frietje en met een wok frituren werkt bij ons niet goed.

KINDERGELUK

Doordat we tijdens de weken voor Sinterklaas allemaal een keer ziek werden, hebben de kinderen niet vaker dan een keer de schoen kunnen zetten. Natuurlijk zijn ze met Sinterklaas niet voorbijgegaan. Ik vond het wel grappig om een paar kleine bruikbare kadootjes onder de kerstboom te leggen. De kinderen konden dat zeker waarderen. Oudste kreeg dingen voor school, de middelste een beetje make up en de jongste een mooie puzzel van sesamstraat. Ik kocht het bij de A.ction.
2 januari kwam middelste haar vakantievriendinnetje op visite. Ik geloof dat ze wel een beetje moest wennen aan onze levenstijl. We aten bijna alleen maar BIO en ik maakte alles zelf, waren haar woorden.  Ze hebben de eerste avond lekker film gekeken. De volgende dag af ik ze twee euro vijftig mee om te verbrassen bij de kringloopwinkel. De meisjes vonden dat maar ẅeinig" dat leverde middelste een berisping van mijn kant op. Ik probeer de kinderen te leren dat eenvoud en zuinigheid loont.
Het was mijn idee om bij de kringloop een koekblik te kopen. We konden daar dan heerlijke zandkoekjes in bakken. Dat was een heel leuk idee vond het vakantievriendinnetje. We zetten het voor de volgende dag op het programma.
In de middag gingen ze naar het zwembad alleen in de bus. Dat was voor het meisje ook een hele belevenis. S avonds aten we eigengemaakte pizza. De derde dag hebben de meisjes winkeltje gespeeld en geknutseld.
Voor dochter was het wel zwaar. Ze heeft moeite met het vinden van structuur in de dag een heeft ruimte voorzichzelf nodig om bij te tanken. Ze was helemaal kapot aan het einde van de drie dagen.
Normaal is het het ook wel een in en uitgaan van kinderen maar die gaan s avonds weer naar huis. Ze blijven wel eens eten maar veel overzichtelijker voor onze dochter en ook voor onze jongste. Want wat een aandacht.! Het was wel leuk om het meisje wat van onze levenstijl mee te geven (echt zonder vingertje en bevooroordeld proberen iets mee te geven). Ze stelde ook allemaal vragen over hoe ik iets kookte en waarom wij vrijwel biologisch aten.
Ik ben wel weer blij dat de vakantie weer voorbij is, op een of andere manier wordt het altijd erg smoezelig overal. Daarom de bezem erdoor!