maandag 30 januari 2012

Een kastje per dag en wat mij verder zoal bezighoud.

Ik ben vrij slaperig en erg brak. Helaas komt het niet van een flinke kater. Maar een voor de helft slapeloze nacht. Als ik wakker wordt s nachts dan begin ik te malen over de belastingdienst als groot blauw monster.
De BTW, inkomstenbelasting, naheffing je kan er een mooie wereldreis van maken.
En natuurlijk daar heb je ook naar verdient, edit het zeurstuk er even uitgehaald bij mij is het glas  bijna altijd halfvol

Nou heren en dames genoeg geklaagd van mijn kant hoor. Soms heb je van die dagen. Ik haal erg veel motivatie uit het sober eenvoudige leven.

cadeau s
Ik schreef al eerder dat we afgelopen weken vrij veel verjaardagen hadden. Ik heb dat toch nog wel redelijk low budget kunnen houden. Gisteren gingen we naar een house warming. Ik had twee mooi vaasjes bij de kringloop gehaald. Twee crocusjes bij de w.elkoop en een zak snoepjes voor de kinderen ( wel heel fout kweethet) Er staat dar een inpaktafel en ik heb daar wat folie van meegenomen. Dochter pakte de zak snoep in. En thuis schepte ik wat potgrond in de vaasjes, crocusjes erin klaar. Ik bedacht me dat het ook leuk is om wat houtsnippertjes erbij in te doen (van die fijne). Ik betaalde voor de kringloop spullen een vast bedrag van vijf euro dus ik weet niet wat de vaasjes kosten. Maar veel kan het nooit geweest zijn. De crocusjes kosten 1,25 per stuk. Het snoep een euro. Voor 3,50 mooi cadeau s, vooral als je ziet dat ik eerder deze week 8 euro betaalde voor een potje met een vetplantje erin bij de bloemist.
Ik had er een mooie foto van gemaakt maar ik kan de afbeeldingen niet van de camera krijgen. Mijn man heeft het anders ge├»nstalleerd op een of andere manier. Die hebben jullie nog te goed
]
Een kastje per dag
Het gaat best goed, ik heb de medicijnen la opgeruimd en mijn kledingkast. Deze week staat de dressoir kast en de zolder overloop op het programma. Het lukt mijn niet om iedere dag echt een kast te doen maar alle beetjes helpen.

Verjaardagen van de jongsten
Die zijn in maart. Onze dochter begint al met plannetjes maken voor haar feestje. Ze mag dit jaar uit. En wil graag zwemmen of naar een indoor speeltuin (niet mijn favoriet)
Ze mag dan vijf kinderen inclusief zichzelf uitnodigen. De verjaardag voor familie vieren de jongsten tegelijkertijd. Als cadeau voor oudste en middelste heb ik bedacht om hun kamer te doen. Middelste is het eerst jarig dus daar gaan we eerst mee aan de slag, het behang is nog prima, maar ze moet een bureautje hebben en ik wil eigenlijk een kast van de kringloop pimpen. Om haar smaak te testen mocht ze uit woonbladen plaatjes knippen en daar een moodboard van maken. De plaatjes zijn geknipt maar het moodboard moet nog gemaakt. Het is best nog wel veel roze maar ook veel dingetjes die echt bij een tienerkamer horen. Ik vind het wel een beetje lastig, want ze speelt af en toe best nog wel met poppen, maar is ook al flink aan het puberen. Dus wat ga ik met haar speelgoed doen? We waren het in ieder geval over eens dat haar kamer meer een chill plek moet worden, en als verassing voor haar verjaardag gaan wij dat voor haar doen. (zo low budget mogelijk en weinig nieuwe dingen)

Wanneer gingen jullie meiden minder spelen?