maandag 7 november 2016

Een creatieve oplossing voor douche en shampoo.

Mijn ouders werken in een sportcomplex, daar blijft heel vaak shampoo en douchefris staan. Dat bewaren ze een half jaar. Als de eigenaren het niet op komen halen dan krijg ik een zak met flessen. Tegenwoordig wassen mijn man en ik ons met gewone biologische zeep van Jacob Hooij dat gaat heel lang mee en kost per stuk 4€. Onze haren wassen we met biologische shampoo. De jongste heeft draken douche waarmee hij kan haar wassen en wassen. Hij gaat ook met de badolie variant in bad, met een schepje magnesium.
Maar de grote kinderen gebruiken de gekregen flessen of gekochte flessen douchefris en dochter haar shampoo en conditioner.
Vorige week kocht ik bij de a.ction 2 grote handzeep pompen. Ik had daar mooie actie fotos van maar mijn telefoon viel in het bad afgelopen week en ik was alle fotos kwijt.
De handzeep deed ik in grote statiegeld flessen. Dat bewaar ik voor kadootjes of voor het pompje in de wc. Ik gebruik in de keuken Sonett handzeep. Ik verzamel handpompjes (bij de kringloop) van glas gevuld met het bewaarde handzeep en met een handdoekje en wat eigengemaakte potpouri is dat een leuk kadootje.
De pompen waren €1., per fles. De pompjes en het onderste deel van de grote nu lege action hand zeep pompen gingen in een sopje. Ik week de stickers eraf.
Toen ben ik alle douchefris flesjes gaan verzamelen. De flesjes die ik had gekregen van mijn moeder hé. Daar had ik ook mooie actiefotos van maar die staan dus ook op de kapotte telefoon. De mannelijke douchefris hield ik apart, maar de neutrale geurende dat waren de meeste, heb ik bij elkaar in de pomp gedaan goed geschud en de lege flessen weggegooid. Bij de shampoo hetzelfde. de mannelijke variant van douchefris deed ik ook bijelkaar in een fles en stopte ik in de voetbal tas.
Na geschud te hebben was ik benieuwd naar de geur, maar die was heerlijk. Een beetje sanex achtig.
 de shampoo was ook goed te doen.

Door de pompjes is het doseren zuiniger, ik heb minder flessen in de badkamer minder rommelig dus. En ik wil in de toekomst zelf maken dus daar kunnen die flessen ook weer voor gebruikt worden.
Het nadeel is de grote hoeveelheid lege flessen die ik in de container moest kieperen.
Maar ik heb het nu gebruikt, en anders waren de flessen met inhoud de container ingegaan.


10 opmerkingen:

 1. Dat is twee vliegen in één klap, handig! Beter voor het milieu en goed voor jouw portemonnee.

  Mag ik een link naar jouw blog plaatsen in mijn blog over besparen? Ik vind dit een mooie aanvulling. Vast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonde hè, al die lege verpakkingen!
  Wij scheiden hier ons afval, plastic gooien we dus apart weg.
  Voor het goede doel (stichting hulphond, maar ambulance wens doet dit ook) sparen we de plastic doppen apart in, daar krijgen hun voor betaald namelijk.
  Zo hoop ik toch voor een wat kleinere afvalberg te zorgen omdat het dan nog gerecycled word :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker bij ons wordt het tegelijk ingezameld maar omrin scheidt het plastic er zelf uit, kwam ik ook achter toen ik een zak met lege plastic flessen in de milieustraat kwam inleveren.

   Verwijderen
 3. Heel goed, weggooien is zo zonde. Hier wordt plastic ook apart ingezameld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede actie, voor je portemonne en het milieu!
  Maar hoeveel verbruiken jullie? Meman gebruikt 1 a 1,5 fles per jaar, zoonlief ook zoiets, en ik 3 miniverpakkinkjes en minder dan n halve fles.
  Ik weet niet hoeveel er bij jullie rondlopen, maar is er nog winst te halen, door kleinere hoeveelheden per keer te gebruiken? (Ik leng ook wel eens shampoo of doucheschuim aan met water)

  Bij ons is de "achtergebleven flessen" bron opgedroogd, sinds de fitness afdeling zelf goed oplet wat er blijft staan. Als ze het goed gebruiken, vind ik het prima, we hebben nog steeds wat staan. En anders gaan we idd wel naar de action, ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die pompjes zijn daar een goede oplossing voor. het gieten is verleden tijd. Nu verbruiken ze veel minder. Wat ik ook had was dat de ienie mieni restjes in de flessen bleven staan, ze willen er ook heel slecht uit heb ik gemerkt, maar met wat water was het zo opgelost.
   De pompen waren drie kwart vol, en ik heb ze voor een kwart nog gevuld met water. Goed mengen en ik ben voor het hele jaar klaar. Wij gebruiken zelf 1 tablet zeep van Jacob Hooij voor het hele jaar

   Verwijderen
 5. Wat een leuk idee eigenlijk om in het pompjes te doen! Dat staat ook nog eens leuker vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede cadeautip! Ik ga mijn ogen ook maar open houden voor lege pompjes bij de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen