vrijdag 11 november 2016

De week

De week is weer voorbij gevlogen. Er is weer heel wat om dankbaar voor te zijn.
Ik ging nog even door met restjes koken. En maakte donderdag van de overgebleven bolognesesaus van Karin lasagne voor de jongens. Voor dochter die vegetariĆ«r maar wel vis eet, maakte ik een pastasalade met de overgebleven fussili. klik
Woensdag had ik een volkoren wap met zalm, en de kinderen kregen dikke pizza.

Woensdag was een drukke dag, om twintig voor acht s ochtends was ik de ramen al aan het lappen.
Ik had s avonds namelijk een HARA party bij mij thuis. Ik gebruik enkele dingen van HARA waaronder de raamwisser. Ik wil daar echt niet meer zonder. Er was in onze buurt al heel lang geen party meer geweest zodat ik een kamer vol met mensen had.
Maar dat was in de avond pas. S ochtends ging ik eerst boodschappen doen. Er zit niet veel meer in mijn budget. Gestimuleerd door het bericht van het NIBUD en al die reacties die daarop kwamen bedacht ik me dat ik er een uitgebreid blogje over wil schrijven. Maar daar ben ik mee bezig dat komt later. Ik maakte een lijstje met dingen waar ik en wij echt niet buiten konden. Daarbij kwam wat extra voor de HARA party. Ik gebruikte mijn calculator als optel apparaat, bij de enige supermarkt in de buurt. Kocht ik rivella (party), yoghurt, wc papier, 2 koffie (reclame voorraad) 2 spa fruit €1,99 HARA, vanille vla, appelsap (HARA) lampje Sint Maarten, 2 haribo drop wielen reclame Sint Maarten, wraps, zalm, 750 gram boerenkaas (reclame) 2 roomboter, 2 pakjes bladerdeeg, ansjovisfilet, bieslook roomkaas, 3 melk, crackers, volkoren lasagna bladen, kauwgom, totaal met personeelskorting €37,35 helaas zijn ze mij vergeten de bon mee te geven. Een tip is dus ook. Pin je budget contact maak een strikt boodschappen lijstje en tik je bedragen in op de calculator van je telefoon. je weet precies hoeveel geld je hebt uit gegeven.

Bij een kraampje langs de weg kocht ik een doos eieren €1,50 en een zak met 5 kilo uien €3,-
En bij een andere groente kar sla €0,40 en 1 kilo prei €1,50 Totaal €43,95 s avonds een zakje mandarijnen gekocht voor de voetbalvereniging €2,50 en collecte 0,50

 Daarna fietste ik nog een stukje om ;-) Fitness voor niets. Daarna bakte ik voor de avond een cake, en appelflapjes zonder suiker.  De appels had ik gekregen. Het recept is als volgt. Schil de appels en snijd in stukjes, roer er wat kaneel doorheen en de voor de bite er wat rozijnen doorheen. Snijd de bladerdeeg door de midden. En maak kleine hapjes.  Even bakken en ze waren heerlijk, naar wat ik heb gehoord overigens ik eet het zelf niet natuurlijk.

S middags kreeg zoontje spontaan een uitnodiging van een brandweervrouw om de kazerne en de brandweerwagen te bekijken.  Hij had de middag van zijn leven.
De HARA party was een succes, iedereen vond het gezellig en ik had mijn bestelling gratis gekregen.
Daar was ik blij mee. Ik had een mooie doek gekocht voor mijn nieuwe gaspitten en nieuw onderhoudsmiddel.
Het werd gezellig laat en toen heb ik gisteren een boemel dagje genomen.
Straks nog even naar de dieetist en de markt. Nog even stofzuigen en was vouwen en dan gaan we fijn het weekend in. Met sint maarten vanavond.