woensdag 30 november 2016

De week en uit de knip

Ik ben druk met de Sinterklaas bijzonderheden. Het doet me deugd dat ik vrijwel alle kado's via marktplaats en de kringloop heb kunnen kopen. Bovendien heb ik mijn budget niet overschreden.
De spijkerbroek die voor middelste kocht bleek te klein. Die heb ik al weer verkocht. ik heb bij een plaatselijk onderneemster een ringetje voor haar gekocht.
De toilettas die ik bij de kringloop vond klik heb ik als zelfmaak kadootje voor dochter gebruikt.
Het hoeft ook niet ingewikkeld, ik had het willen tamponeren maar had geen goed materiaal. Toen heb ik het met stift ingekleurd ;-) Het hoeft ook niet te moeilijk... Voor zoontje vond ik een gereedschapskistje, die heb ik schoongemaakt en versierd. hij krijgt gereedschap. Schroefjes en tangetjes en een hamertje.
ik heb er nog een oude harde schijf, en een oude iphone bijgedaan zodat hij daar mee kan knutselen.
En in elkaar en uit elkaar gaan halen.

 Vorig jaar kocht ik een hoes via marktplaats voor mijn bank. die had ik nog nooit gebruikt en mijn jeans hoes werd zo vies. Die heb ik gisteren uitgewassen en buiten in de vrieskou gehangen. de stof is nog wat gekreukt dat trekt vanzelf weer bij. Kan ik hem in januari weer uit gaan wassen.
De kerstboom won ik met een facebook actie.
Vorige week was een ontzettend drukke week. Deze week heb ik het wat rustiger. dat betekend in mijn geval dat ik wat achterstallig huishoudelijk werk kan oppakken. Overhemden strijken de bedden verschonen en de keukenkastjes ordenen.

Op vrijdag maak ik altijd soep voor het weekend. 
 Afgelopen donderdag moesten we naar de tandarts als familie, ik moest eerst met het openbaar vervoer naar de stad om zoontje te halen. Daar was ik vrij vroeg en toen ben ik de A.ldi ingedoken. Ik had wel voorzien dat de kinderen trek hadden als we van de tandarts zouden komen. ik heb even wat krentebollen (mini ) gehaald. Toen kwam ik deze riblap tegen die ik klein gesneden heb tot blokjes voor in de soep. die riblap had 30% korting. Vrijdag hadden we nog verjaardag van een neef die 16 werd. Ik maakte ook nog wat appelflappen met gekregen moesappels.


Mijn man wandelde nog door de mooie natuur in onze regio. En zoontje kleurde in zijn pyama een mooie kleurplaat.

We kochten zondag nog koffie in de aanbieding bij de C.oop.

Verder uit de knip:

kapper: 13,80
Supermarkt: €6,52
Bakker€6
koffie €12
eieren en hutspot langs de weg kraampje €3,50
caviavoer €2,49
sinterklaas €7,50
zakgeld S en C €13

Totaal €474,48 inclusief sinterklaas kado's

over €175,52

Sinterklaas 54,05 en kleding die voor Sinterklaas wordt gegeven. €47,99

Totaal €102, 04 zou ik in theorie over kunnen maken, maar wil ik proberen over te houden.

Komend weekend gaan we naar de L.idl daar probeer ik voor de komende drie weken boodschappen te doen. Exclusief de verse producten als groente en brood.
We gaan na pakjes avond gourmetten. ik ga kijken of ik ergens een afgeprijsde pakket tegen kom. Dochter eet geen vlees. Groente snijden we zelf.

Dan nog een kerstboom. Voor de rest zal ik me houden aan de €175, 52 dat moet lukken!

Succesjes was de verkoop op marktplaats. daar verdiende ik €16,- mee.