maandag 11 mei 2015

Efficiënt werken

De jongste heeft deze week nog vakantie. Dochter ging op kamp en zoon moet gewoon naar school, erg rommelig dus. Ondertussen heb ik de oude Iphone van mijn man gevonden die bij mij dienst doet als fototoestel voor mijn blog. hij is helemaal kapot er zitten allemaal barsten in. Als ik hem heb kunnen opladen, kan ik hier ook weer wat foto's uploaden.
vooral van de tuin want daar ben ik lekker bezig ;-)
Vanochtend was ik nog in relax kledij, een yoga broek en shirt omdat onze droogmolen in de achtertuin staat vond ik wel dat ik op deze manier de was op kon hangen.
Zoon en dochter waren al op weg naar school, en zoontje keek videoclips op youtube. De wasmachine stond in geprogrammeerd en was al klaar. Ik hing de was op en de buurvrouw piepte over de schutting en zo kwam het dat we al een uur verder waren en ik de ontbijtboel nog op de eetkamertafel vond. Oeps maar leuk gepraat das ook wat waard.
Zoontje was ondertussen in zijn pyama trampoline gaan springen. Eigenlijk hebben we niet erg veel ruimte voor de trampoline maar, ik heb hem helemaal links onder de heesters in de voortuin gezet. Dat is niet meteen te zien in een oogopslag, en hij is staat ook niet teveel in de weg. Het is de beste uitvinding ooit. Hij bestaat al meer dan tien jaar maar staat sinds drie jaar weer het hele jaar in de tuin. Ik ruim hem nooit op in de winter omdat er dan ook heel vaak op wordt gesprongen. Bovendien heb ik geen bergruimte.
In ieder geval van al dat geklets was het nog steeds een zooi in mijn huis. Eerst heb ik de spinazie in een emmer gezet, het zand zakt dan naar beneden. En ook kleine slakjes en rupsjes komen bovendrijven. Ik koop de spinazie bij de lokale tuinder.
Met het inzamelen van de koffiekopjes uit de huiskamer, een doek door de wc en het open schuiven van de gordijnen was ik alweer een heel eind. Nadat ik de vaatwasser had uitgeruimd en weer ingeruimd was het aanrecht ook weer spik en span.
Ik schilde de aardappelen, schoof een natte doek over de tafel (mijn tafel is in principe altijd leeg) En dronk een twintig minuutjes later koffie met ons zoontje. Zoontje vermaakte zich met zijn auto's en autobaan. in de vakantie mag dat blijven staan. Maar tijdens school steek ik alle speelgoedbrut in de kast. De spinazie kon langzaam op worden gezet, dochter moest vanmiddag om twee uur op kamp en moest warm hebben gegeten.
Spinazie is haar lievelingskostje, maar het is wel bewerkelijk om het te maken. het was erg lekker.
Man kwam thuis om te eten. Vanmiddag haalde ik de stofzuiger door de onder verdieping. Nu ga ik de was opvouwen, die pluk ik van de droogmolen en vouw ik meteen tijdens het afhalen op. Een stukje efficiency. Net als het minimaliseren van ons huis, dan kan ik dus alles binnen twintig minuten aan kant hebben. Daar ben ik erg blij mee.

Jullie nog efficiency tips?