donderdag 28 mei 2015

Consuminderen en spullen vervangen, plus de kringloop vangst!

Op het pad van consuminderen is een goede manier om geld te besparen, wachten met uitgeven.
Daarmee bedoel ik, een paar weken of een maand wachten of je het product nog steeds 'nodig'hebt of best wel zonder kunt.
Een voorbeeld: Onze prullenbak is kapot, het deksel sluit niet meer goed. Je zou kunnen zeggen je moet een nieuw. Als iets kapot is en je het niet meer kunt repareren zou je kunnen zeggen dat je het moet vervangen. Voorlopig doet hij het bij ons al een paar maanden met de veger (van het blik op het deksel :-))
Mocht je uiteindelijk toch iets moeten aanschaffen dan is een goede raad om eerst te kijken bij de kringloop. Ikzelf neus daar regelmatig. Soms moet ik mijzelf bedwingen en afvragen of ik het nodig heb. Maar kleding voor de opgroeiende kinderen, mooie schoenen of wat nieuw speelgoed kan ik altijd wel gebruiken. Te klein, of uitgespeeld breng ik er ook weer naar de kringloop.
Vanochtend was ik er ook een half uurtje, meestal vind ik onze kringloop niet heel geweldig met kleding maar nu hingen er allemaal mooie kleding in maat S, en mijn kleine dame kan daar bijna of al in. Eerst vond ik Rieker open schoenen voor mijzelf, ze zitten echt heerlijk. En ik heb alleen nog maar een paar Birkenstocks tweedehands aangeschaft. Ik zocht ook nog bekers, die kletteren nog wel eens in stukken op de grond.
Deze zijn lichtblauw en van I.kea lekker voor een bakkie.
Het jurkje het witte shirtje en een leuk hip zwart truitje was ook voor de dochter bedoeld.
Een hip truitje van de Zara met een leren band en een mooie rits.
Als klapper een zomer jas van het merk B.ench!
Dit allemaal voor €12

Mijn dochter had maar één zomerjas en wat trainingsjasjes. Nu heeft ze een net jasje erbij en met een leuke sjaal is het een super combi. Ze vond ook alles mooi wat ik voor haar had gekocht en het stond ook nog prachtig. Voor zoontje vond ik nog een gestreept sweatshirt van de HenM.

Iets waar we ook lang mee hebben gewacht is de aanschaf van een nieuwe bank. We zaten al een jaar op een stapel boeken omdat de tweedehands bank was doorgezakt. Bij de I.kea waren de stoffen banken op de reclame. Bovendien kregen we nog 10% korting. omdat mijn man artrose in zijn knie heeft moet hij s avonds languit zitten met zijn been, en ik wilde niet een lounge gedeelte aan de bank. Dat was ook ruim 200 euro duurder. Daarom kocht ik er een hocker bij. Al met al was ik 289 euro kwijt aan de bank en de hocker met in totaal 25% korting. Het jongetje komt trouwens niet bij de I.kea vandaan ;-)

En soms wil je wat "meer"in je huis dan alleen twee schilderijen en twee planten ;-) 
Daardoor kocht ik deze prachtige feestelijke slinger van https://sites.google.com/site/fideldiedein/Home