vrijdag 22 mei 2015

Budgetten afgelopen maand

Gisteren heb ik weer een overzicht gemaakt van de uitgaven en de budgetten van afgelopen maand.

Boodschappen budget is €500

sport en vrije tijd €50
Overig€100

Het nieuwe salaris heb ik weer gestort dus mijn maand loopt van salaris tot salaris.

Boodschappen €582,55
Sport €74,95 + €59,95= €134,90
Tuin €71,01
kado €24,95

Ik zit dus ongeveer €164 euro boven budget..

Hoe kan dat?

Bij de boodschappen zitten een hangrek voor kleding (bij de L.idl), twee koekenpannen met een keramische laag en de moederdag cadeautjes. Dat waren twee bossen fairtrade rozen en fairtrade chocola. Het was ook vakantie dus we hebben een aantal keer een ijsje gehaald.
Maar goed te veel, en moet uit de reserves komen.
Voor de grap heb ik op NIBUD.nl uitgerekend hoeveel wij eigenlijk gemiddeld kunnen besteden aan eten voor ons gezin. Dit komt per dag uit op €19,82 en dat is €594,60 per maand.

We zitten dus met ons budget er €94,60 onder. We eten meestal biologisch vlees, en groente uit de regio en veelal onbespoten. Maar eigenlijk zou ik met mijn kook skills goedkoper moeten kunnen koken. Het ontbreekt me nu vaak aan tijd en mogelijkheden om uitgebreider maar ook voor minder geld te koken. klik Ook checken wat je gemiddeld kunt besteden aan eten check de link!

Dan de sport, oudste zoon heeft voetbalschoenen en een trainingspak gekregen, dit was nodig en in de aanbieding. Hij heeft nu het hele jaar niet meer nodig. Dat zijn incidentele uitgaven. Die eventueel van de buffer worden betaald.

De tuin, we hebben een offerte liggen om voor veel geld de voortuin aan te pakken (€600) ik heb er nog maar een s kritisch naar gekeken, en ben zelf aan de slag gegaan. (daarover later meer)
Ik heb enorm veel ongewenste onkruid er tussen uit gehaald en geïnvesteerd in nieuwe grond. Ik kocht allerlei vaste plantjes langs de weg 10 voor €5 euro met vrolijke kleuren. Ik heb ook heel veel bijenmengsel en bloemenzaad gezaaid. Bovendien sla, wortels en radijzen geplant.
De zandbak had ook nieuw speelzand nodig wat ik heb gekocht in de aanbieding.

Dan de kadootjes, Verjaardag kado's ik denk dat ik daar nog wel een apart budget voor ga maken.
Maar voor nu ga ik eerst weer aan het werk. Ik wil de vloer gezogen en gedweild voordat het weekend begint en ik zoontje weer op moet halen. Ik wens jullie een fijn pinksterweekend!

4 opmerkingen:

 1. Haha ik heb vandaag ook gekeken op het Nibud. Wat leuk dat je zelf groenten plant in de tuin. Bespaar je daar nog wat op? p.s. dat bovenste ding, hoe heet zo iets? Perfect en gezellig voor op een balkon! Fijn pinksterweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een schoenenzak van kitch kitchen die ik eerst heb gebruikt in onze badkamer. Na de eerste minimalisme ronde heb ik hem voor deze functie gebruikt.

   Verwijderen
 2. Wat de tuin aan gaat zou ik er geen kosten voor maken. Het is vaak even mooi en dan moet je het bijhouden en dat valt altijd tegen in een gezin met kinderen. Ik geef je gelijk dat je het zelf aan hebt gepakt. Iedere dag een half uurtje doe ik altijd.
  Je budget ziet er goed uit. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je zelf aan de tuin bent begonnen. Het lijkt me niet nodig om daar veel geld aan uit te geven.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen