dinsdag 14 januari 2014

Geluk :-)

Het gaat om van die kleine geluksmomentjes tussendoor. Ik geloof dat het uit de film "Alles is liefde"komt.
Want echt een hele tijd alleen maar gelukkig zijn dat gaat bij mij niet op. Toch is mijn geluksgevoel wel vaak aanwezig. Dat komt ook omdat ik van de kleine dingen kan genieten.
Zoals de zon die schijnt, de geur van vochtige grond in de tuin of een lekkere cake in de oven.
Maar ook als ik voor de man zijn nieuwe hobby wielrennen een jasje scoor op marktplaats voor maar 10% van de nieuwprijs. Dat ik in ons maandbudget weer tientallen euro's extra heb weten vrij te maken, een leuk liedje op de radio.

Toch kan ik niet zeggen dat ik altijd de blije zweef (t) eef ben. Het gedrag op school van zoontje baart mij zorgen en soms letterlijk slapeloze nachten.
Het is raar dat ons kind thuis lief/behulpzaam/open is, en op school heel ander gedrag vertoond.
Zijn ontwikkeling gaat wel met sprongen voorruit, maar omdat wij met de school in een vacuüm van verschillende opvattingen zitten baart het mij zorgen.
Ik zeg altijd komt tijd komt raad. We zijn al met verschillende oplossingen bezig en we zullen zien hoe dat uitwerkt.

Momenteel gebeuren er in onze omgeving veel tragische sterfgevallen van jonge mensen die zomaar wegvallen, door ziekte of onverwacht. Ik las eens ergens dat de scheidslijn tussen leven en dood maar dun is. En zo is het ook. Sterker nog het maakt dat ik de kleinere dingen nog meer ga waarderen. Met zoontje de clics die ik op de plaatselijke marktplaats verwierf (een hele vuilniszak voor tien euro!) in elkaar zetten. Onze dochter haar dikke prachtige haar borstelen met een spraytje zodat het niet zeer doet. Ik geniet ook van onze grote zoon die zo groot wordt en eet als een bootwerker voor het eerst in zijn leven. Of het genieten van een middag koffiedrinken met mijn dikke vriendinnen zomaar een kadootje warmte krijgen van mensen die dicht bij me staan.

Dan ga ik nu mijn ultieme geluk maar eens halen uit het schrobben van de badkamer vloer, het afnemen van de muur en de plintjes, de afwas en wat dies meer zij.

Ben jij altijd gelukkig? En wat
kan bij jou een geluksgevoel oproepen?

9 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn ups en downs! Een geluksgevoel krijg ik van rustig een kopje koffie drinken in een zonovergoten keuken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken je verhaal over die kleine dingen. Maar juist die maken het leven de moeite waard

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grutjes ik ben zeker wel gelukkig maar ehm ervaar dat niet continue ofzo hoor. Meer als ik er even over ga denken, dan bedenk ik me hoe gelukkig ik ben enzo...
  Lange warme zomers kunnen mijn geluksgevoel btw wel enorm versterken :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig ben ik wel, maar de hele dag op een high zitten daardoor, nee. Ook ik hou van die kleine momentjes, lieve woorden, leuke gesprekken, knuffelen met de kroost, ach je kent t wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De geur van de zomer. De kinderen die even komen knuffelen. Dat maakt me altijd vrolijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd Gelukkig kan niet denk ik. Er is geen yin zonder yang, dus als je soms niet de harde kantjes van het leven voelt, is echt gelukkig zijn ook niet mogelijk.
  Hier na een eindeloos Lijkende nare periode, eindelijk meer rust. We zijn er nog lang niet, maar af en toe heerlijk niks doen voelt niet meer als 'werkontduiking'. de was ligt er morgen ook nog wel en die kindjes groeien al hard genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook ups en downs, maar ik merk wel dat het vaak een soort domino-effect is. Als het huis bv lekker schoon is (van die kleine dingen als een fris geurend toilet, een schoon aanrecht), dan pak ik er sneller wat bij en voel ik me prettiger. Aan de andere kant kunnen wat van dat soort mindingen (vies dit of dat) de andere kant op werken...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je ervaart pas geluk als je ook de andere kant kent. Daardoor weet je het verschil.
  Tel je zegeningen....
  En meestal zit het in de kleine dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op dit moment ben ik best gelukkig. Maar ooit is dat wel eens anders geweest door ziekte of ziekte van je kind. Maar dat zijn de ups en down's inderdaad. Ik kan blij worden van het gefluit van een vogeltje, de 1e kievit, De zon die lekker door de ramen schijnt of een vondst op de rommelmarkt. Fijne dag en geniet vooral.

  BeantwoordenVerwijderen