vrijdag 23 augustus 2013

materiaal en stof tot kopen

Na de welverdiende koffie de bovenverdieping een poetsbeurt geven. Ik ben deze week zo lekker mijn handjes aan het laten wapperen. Met zoontje gaat het redelijk goed op school. Hij gaat nu de hele week naar school. Gistermiddag paste mijn nichtje op hem , maar hij was zo moe dat hij op de poppenhoek ging slapen. Hij heeft echt geslapen ! (hihiihihi) Maar wel sneu voor hem dat ik het nu een goed idee vind om hem om half zeven in bed te leggen ;-)

Gistermiddag ben ik met mijn moeder naar de stad geweest. Mijn bril overleefde het niet toen zoontje er op ging staan. De poot bak eraf. En hij kon niet meer hersteld. Ik vond het iedereen zonde geld om een nieuwe te kopen, want ik gebruik hem alleen voor tv kijken, naar een beamer kijken maar ook in het verkeer. Alhoewel ik geen auto rijd dus ik hem niet op hoef om naar borden te kijken.
Als ik op vrijdagavond naar GardenersWorld kijk zet ik daar ondertiteling 888 op. Dat kan ik al heel lang niet meer lezen. Maar ik had me bedacht dat die bril niet meteen klaar zou zijn dus dat ik de bril van mijn nieuwe potje kleding van de volgende maand zou kunnen betalen. Ik kon nu nog oppas krijgen overdag omdat de Middelbare schooljeugd volgende week weer naar school moet. En mijn kortingskaart was nog geldig in de trein.
Iedere keer valt het mij op dat ik qua kleding/spullen niets leuk vind of handig of praktisch. Kleding moet vooral nuttig zijn en nodig. Mijn moeder vind het wel leuk om naar kleding te kijken. Dus we togen naar allerlei winkels. Ik heb twee winterjassen gepast maar ik vond het te duur en niet  echt mooi. En ik weet op marktplaats is het goedkoper. Mijn winterjas is nu drie jaar oud was al tweedehands en is nu verschoten. Maar niets gekocht dus. Bij de h.ema kocht ik 3 bolletjes wol en een haaknaald om granny s te haken. Dat lijkt me leuk voor in de winter. Ik heb daar ook een shirtje voor zoontje geruild die ik verkeerd had gekocht. Het was een biocotton t shirt met korte mouwen en ik wou er een met lange hebben voor de winter. De schade was 4 euro. Bij de p.earle zocht ik mijn bril uit. Natuurlijk uit de budget collectie. Het montuur wat 29 euro maar de glazen 110 euro. De verkoper vroeg of ik niet ene oude bril had om in te ruilen. Ik had bedacht dat er thuis nog wel een van mijn man moest liggen die hij al tijden niet meer op had. Daardoor kreeg ik 50 euro korting op mijn bril en hoef ik nog maar 99 euro te betalen voor mijn nieuwe bril. Precies het kledingpotje.
Ik kocht bij de wereldwinkel met korting twee kussentjes op de bank dat was wel nodig daar hadden we niets meer.
Van mijn moeder kreeg ik een trui en een prachtige omslagsjaal. Wat een verwennerij.
Maar ik ben blij dat mijn behoefte tot kopen allang verleden tijd is.

Het wordt een mooie dag vandaag en ik ga vanmiddag met de kids er nog van genieten bij het strand samen met een vriendin. Nu snel aan de slag met het eten maken.
Morgenmddag wil ik onkruid wieden in mijn moestuin. Anders durf ik maandag geen moestuinmaandag te posten ;-)