woensdag 14 augustus 2013

En maar weer aan de slag

Ieder jaar de eerste dag na de zomervakantie als de basisschoolkinderen weer naar school zijn vertrokken begin ik als een werkbij door het huis te zoemen.
Vorig jaar deed ik dat ook en ik heb er toch meer een veel netter huis aan overgehouden.
Dat heeft ook te maken met mijn huishoudsschema natuurlijk.
Maar in de vakantie ben ik veel meer bezig met de kinderen en komt het voor dat er geen sokken/onderbroeken in de kast liggen, dat er stofwolkjes door het huis fladderen dat de badkamer een grote beurt moet hebben, dat ik eigenlijk wel wat beter en ook achter de bank moet stofzuigen. En zo meer.

Eerlijk gezegd is dat lastig in de vakantie. Iedereen is in huis, er komen vrienden. Jongste moet begeleiding hebben. Dat wil zeggen: als hij niet als een zwaantje achter mij aan loopt dan moet ik in de gaten houden dat hij niet voor het huis is, alleen naar de speeltuin gewandeld of onkruid aan het wieden ;-) Lees tomatenplanten dieven maar dan de bloemetjes in plaats van de dieven.

Dan nog dat gedoe met mijn man zijn knie, achteraf bleek het mee te vallen volgens de professor is alles zwaar gekneusd. volgens de fysio echter, heeft hij een scheur in zijn kuitbeen. Dat zou lekker zijn, we hebben een eigen bedrijf en hij kan best wat van afstand doen maar alles ;-( Ik heb best een buffer opgebouwd maar de vakantie is net voorbij.. Daarnaast moet hij met zijn been op de bank en loopt op krukken.
Dus Mientje Dobbelsteen hier loopt natuurlijk dingen te brengen en te redderen.

Afin, als maandag de eerste buts weer naar school gaat begint mijn vakantie ;-)
En ga ik lekker aan de opruim en poetsen.

Hopelijk is dan mijn wasmachine ook weer goed. Na 1,5 jaar zijn alle lagers doorgesleten, en omdat hij nog ruim in de garantie valt krijg ik er ook een nieuwe trommel bij. Ik was zo blij met je Samsung Eco bubble 8 kg maar wat jammer dat er nu al niet meer gecentrifugeert kan worden.

Het idee is dat voor het einde van 2013 de pot wasmachine vol zit.
Dan koop ik een miele want er is geen betere....