woensdag 14 augustus 2013

En maar weer aan de slag

Ieder jaar de eerste dag na de zomervakantie als de basisschoolkinderen weer naar school zijn vertrokken begin ik als een werkbij door het huis te zoemen.
Vorig jaar deed ik dat ook en ik heb er toch meer een veel netter huis aan overgehouden.
Dat heeft ook te maken met mijn huishoudsschema natuurlijk.
Maar in de vakantie ben ik veel meer bezig met de kinderen en komt het voor dat er geen sokken/onderbroeken in de kast liggen, dat er stofwolkjes door het huis fladderen dat de badkamer een grote beurt moet hebben, dat ik eigenlijk wel wat beter en ook achter de bank moet stofzuigen. En zo meer.

Eerlijk gezegd is dat lastig in de vakantie. Iedereen is in huis, er komen vrienden. Jongste moet begeleiding hebben. Dat wil zeggen: als hij niet als een zwaantje achter mij aan loopt dan moet ik in de gaten houden dat hij niet voor het huis is, alleen naar de speeltuin gewandeld of onkruid aan het wieden ;-) Lees tomatenplanten dieven maar dan de bloemetjes in plaats van de dieven.

Dan nog dat gedoe met mijn man zijn knie, achteraf bleek het mee te vallen volgens de professor is alles zwaar gekneusd. volgens de fysio echter, heeft hij een scheur in zijn kuitbeen. Dat zou lekker zijn, we hebben een eigen bedrijf en hij kan best wat van afstand doen maar alles ;-( Ik heb best een buffer opgebouwd maar de vakantie is net voorbij.. Daarnaast moet hij met zijn been op de bank en loopt op krukken.
Dus Mientje Dobbelsteen hier loopt natuurlijk dingen te brengen en te redderen.

Afin, als maandag de eerste buts weer naar school gaat begint mijn vakantie ;-)
En ga ik lekker aan de opruim en poetsen.

Hopelijk is dan mijn wasmachine ook weer goed. Na 1,5 jaar zijn alle lagers doorgesleten, en omdat hij nog ruim in de garantie valt krijg ik er ook een nieuwe trommel bij. Ik was zo blij met je Samsung Eco bubble 8 kg maar wat jammer dat er nu al niet meer gecentrifugeert kan worden.

Het idee is dat voor het einde van 2013 de pot wasmachine vol zit.
Dan koop ik een miele want er is geen betere....8 opmerkingen:

 1. Wat leuk gezegd,dat nu jouw vakantie begint. Daar heb ik als leerkracht nooit op die manier bij stilgestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoelde het met een knipoog hoor vind het heerlijk mijn kinderen de hele dag om me heen

   Verwijderen
 2. Vervelend dat het met je man zo moest aflopen en ook nog de wasmachine kaduuk. De mijne ook Miele komt van de kringloop en draait al weer dik 3 jaar voor 40 euro. Super machine. Wij hadden ooit eens een zanussi die dat probleem ook had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een rust weer met alle kinderen op school. Wel saai he?
  Fijn dat het meeviel met zijn been iig. En een beetje rust om je huis weer netjes te krijgen is best fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgende week moeten ze in het Friese weer naar school. Nice pics op je blog Val

   Verwijderen
 4. Oooohhh... Mijn telefoon en laptop van hetzelfde merk waren ook al zo snel stuk. De laptop is vervangen en de vervangende laptop deed er iets langer over voordat ie precies hetzelfde probleem ontwikkelde, de telefoon is twee keer gratis in reparatie geweest. Maar voor mij heeft dit merk afgedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Miele is errug duur maar ik heb er ook goeie ervaringen mee. En er wordt hier wat af gewassen zoals je begrijpt.
  Hoop voor jou dat je nog een tijdje mee kunt ermee.

  Ja het gewone ritme is weer lekker. Ik moest er weer even inkomen maar 't is prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar! In de vakantie is het echt veel lastiger om de boel op orde te houden. Iedereen is thuis, en loopt in en uit. Als over twee weken iedereen weer naar school is ga ik ook grondig de boel aanpakken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen