maandag 19 augustus 2013

Moestuinmaandag

Op deze regenachtige maandag een moestuinmaandag!

Goed kijken! Cherry tomaatjes. Ze zijn klein en groen maar ach wat maakt het uit. De tomaatjes zijn uit zaad van cherry tomaatjes van de Bio boer. Ik heb de tomaten plant in de volle zon gezet. Vandaag valt die fijne regen uit de hemel hoef ik niet te gieteren.

En de pluksla van de Bo0lster groeit maar door. Ik ga in de winter een experiment doen om het in de bijkeuken boven de kachel te kweken. Moet lukken dacht ik :-)

Mijn violen zijn wel wat klaar, ik vind het zo vrolijk eruit zien. ;-)
De Bomenvoor huis geven heel wat van dat fijne bruine bloesem af. Het hele huis en tuin ligt bezaaid. Er komen ook overal van die kleine klaverachtige plantjes tussen de tegels boven. |Ze bloeien geel ik vind het wel gezellig dus ik laat ze staan.

De aardbeien hebben allemaal uitlopers, het waren geen doordragers maar het blad smaakt goed in de thee.
Achter huis in de moestuinbak is de Bernagie geexplodeerd, de citronemellise is gaan bloeien en overal pompoenen maar nog niet erg groot, dus maar afwachten.

/Helaas kon ik die foto s niet van mijn camera krijgen dus is dat een verassing voor volgende week.
Voor onze vakantie vroeg de buurman wanneer wij weggingen op vakantie. Hij ging de steeg even spuiten wat daar stond allemaal onkruid, deelde hij mee. Mijn man riep mij, en ik zei hem in niet mis te verstane woorden dat aan onze kant van de steeg niet gespoten werd. Hij moet het maar even met wat onkruid doen. Ik dacht aan mijn bijen in de bernagie en kon wel janken van het voorstel. ROUND UP moet verboden worden!!!!!!

Ik zeg niet dat ik heilig ben, toen ik er nog niet veel van wist spoot ik het ook omdat er biologisch afbreekbaar opstond. Mensen gebruik het niet, zonder bijen geen leven.

Moestuinmaandag is een initiatief van Helena