maandag 19 augustus 2013

Moestuinmaandag

Op deze regenachtige maandag een moestuinmaandag!

Goed kijken! Cherry tomaatjes. Ze zijn klein en groen maar ach wat maakt het uit. De tomaatjes zijn uit zaad van cherry tomaatjes van de Bio boer. Ik heb de tomaten plant in de volle zon gezet. Vandaag valt die fijne regen uit de hemel hoef ik niet te gieteren.

En de pluksla van de Bo0lster groeit maar door. Ik ga in de winter een experiment doen om het in de bijkeuken boven de kachel te kweken. Moet lukken dacht ik :-)

Mijn violen zijn wel wat klaar, ik vind het zo vrolijk eruit zien. ;-)
De Bomenvoor huis geven heel wat van dat fijne bruine bloesem af. Het hele huis en tuin ligt bezaaid. Er komen ook overal van die kleine klaverachtige plantjes tussen de tegels boven. |Ze bloeien geel ik vind het wel gezellig dus ik laat ze staan.

De aardbeien hebben allemaal uitlopers, het waren geen doordragers maar het blad smaakt goed in de thee.
Achter huis in de moestuinbak is de Bernagie geexplodeerd, de citronemellise is gaan bloeien en overal pompoenen maar nog niet erg groot, dus maar afwachten.

/Helaas kon ik die foto s niet van mijn camera krijgen dus is dat een verassing voor volgende week.
Voor onze vakantie vroeg de buurman wanneer wij weggingen op vakantie. Hij ging de steeg even spuiten wat daar stond allemaal onkruid, deelde hij mee. Mijn man riep mij, en ik zei hem in niet mis te verstane woorden dat aan onze kant van de steeg niet gespoten werd. Hij moet het maar even met wat onkruid doen. Ik dacht aan mijn bijen in de bernagie en kon wel janken van het voorstel. ROUND UP moet verboden worden!!!!!!

Ik zeg niet dat ik heilig ben, toen ik er nog niet veel van wist spoot ik het ook omdat er biologisch afbreekbaar opstond. Mensen gebruik het niet, zonder bijen geen leven.

Moestuinmaandag is een initiatief van Helena5 opmerkingen:

 1. het ziet er leuk uit, zo alles in potten en bakken en kruiwagens! wil ik toch ook eens gaan proberen. En ben het met je eens: Roundup moet verboden worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er aardig uit. De tomaatjes is wel een zoekplaatje. Roundup is een groeimiddel, zouden daar de bijen van dood gaan? Het zijn meer de pesticiden die kwekers gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of de bijen er dood aan gaan, dat weet ik niet. Roundup vergroot wel (bewezen- zie wiki) de kans op een afwijkingen bij het ongeboren kind. Round-up is in steeds grotere mate te vinden in het grondwater, waarna het vervolgens ook bij de waterwinbedrijven komt. Deze schijnen moeite te hebben om het schadelijke bestanddeel van roundup uit ons leidingwater te filteren.

   Dusss schadelijk voor de bijen of niet, het is in ieder geval schadelijk voor mensen.

   Verwijderen
  2. Inmiddels heb ik ook even speurwerk gedaan en het is inderdaad slecht voor mens en dier.

   Verwijderen
 3. De uitlopers van de aardbeien kan je nu uitplanten voor nog meer aardbeien volgend jaar. En je hebt gelijk wat Roundup betreft, bepaald niet onschuldig!

  BeantwoordenVerwijderen