maandag 3 september 2012

Van een bom ontploft

Vanochtend nadat ik middelste naar school, en jongste naar de peuterspeelzaal had gebracht kwam ik in een huis waarvan ik dacht dat er een bom ontploft was. Ontbijtbordjes, afwas die nog te drogen stond van de avond ervoor, maar liefst vier wasmanden vol vuile was. De man had koffie gezet, ik overzag de ramp en vlijde me met een kop koffie achter de laptop.. Eerst ff niet. Toch heb ik na tien minuten de oudste zoon naar buiten gejaagd om het gras te maaien. Hij hoefde vanmiddag pas zijn boeken te halen.
Ik begon met opgeheven hoofd en opgerolde mouwen op te ruimen. Eerst de kamer bij de bank beginnen en een rondje maken leerde ik van mijn vroegere bijbaantje als schoonmaakster. Een druppie afwasmiddel in een beetje warm water voor een heerlijk soppie. Spullen naar de keuken brengen en opruimen en inderdaad na tien minuten is het dan al een stuk beter. Meteen alles maar afgenomen en gezien dat de ramen ook al zes weken geen natte zeem van dichtbij hebben gezien. Ik momp[elde nog even bij mijzelf dat het best lekker was dat jongste even naar de peuter was, het ging nu toch veul sneller.
Nadat de kamer was opgeruimd en afgenomen. De keuken onder handen genomen. Vaatwasser in en uitgeruimd. Meel, gist, water en boter in de BBM gemikt. De kastjes met een sopje afgenomen. Ik constateerde dat ik nog een uurtje had voor ik de jongste op moest halen. Genoeg tijd in mijn perceptie om de bijkeuken met harde hand aan te pakken. Mijn S.ortera bakken afgenomen en uitgenomen. Wasje opgehangen, weer een nieuwe shitload ingegooid. Toen alle oude kapotte te kleine schoenen gesorteerd en weggegooid. Ik leek wel een of andere bezetene die zoveel mogelijk gedaan wilde krijgen voor de -jongste-opgehaald-moest-worden- Toen de bijkeuken er ook weer goed uitzag heb ik de stofzuiger aangeslingerd en er door heen gehaald. Toen ik op de uitknop drukte was het oeps al een paar minuten tijd geweest om de kleine man op te halen die toch wel verontwaardigd was dat ik niet eerder de kleine prins had opgehaald.....

Resumerend; vijf wassen gedraaid, drie opgevouwen. De schoenen uit de schoenenbak in de gang ook uitgezocht. De WC gedaan. De laatste was in het donker eraf geplukt.. Toen de kleine man met zijn zus in het bad zat. Heb ik zijn kamer nog stofgezogen en gedweild.

Dussss de scholen zijn weer begonnen....


Jullie nog wat leuks gedaan?