maandag 17 september 2012

Niet vervangen

Een goede tip om te consuminderen is om niets direct te vervangen. Dat is natuurlijk niet voor alles mogelijk en verschilt per persoon. Een wasmachine niet meteen vervangen zou voor ons een regelrechte ramp betekenen, maar een koffiezetapparaat niet vervangen zou best kunnen. Sterker nog we doen het al een tijdje zonder koffiezetapparaat.

Twee jaar geleden kocht ik een fauteuil bij de L.eenbakker. Dat had ik beter niet kunnen doen, maar hij was echt leuk ik had hem nodig en ik kon hem via internet kopen. Hij werd voor weinig thuisgebracht.
Ik had het beter niet kunnen doen omdat onze kinderen iedere keer op de leuning gingen zitten. Daardoor zakte de leuning helemaal door.
Eerst zat ik nog wat in de ontkenningsfase... Dus de stoel stond nog in de kamer, ik hing er gewoon zo lang een kleedje over. Als je erop zat, donderde je er bijna van af als je je niet schrap zette. Maar toch, ik kon hem niet naar de milieustraat brengen omdat ik dat ding onmogelijk achter op de fiets kon vervoeren dus.. Totdat we de kamer na het eten aan het opruimen waren en de man zei ik heb vanavond een vergadering in deze kamer ik wil dat ding wel kwijt.
Zo gezegd zo gedaan. Ik slingerde hem op mijn nek en zette hem zo lang in de schuur. Voordeel van schuur opruimen.
Nu staat er dus geen stoel... En we hebben hem nog helemaal niet gemist. We trekken een lekker kleedje over ons heen en gaan op een groot kussen zitten op de vloer. Misschien nog een perzisch kleedje bij de kringloop scoren? Helemaal comfy... (we hebben nog wel een driepersoons bank)

Wat vervangen jullie meteen?  En wat kan wel even wachten>