donderdag 20 september 2012

Ochtendspits

Vanochtend ging om zeven uur de wekker alweer. Even tien minuten snoozen en dan er maar weer uit.
Ik heb altijd een hekel aan vroeg opstaan, vooral met dit herfstige weer.
Ik heb dan ook altijd even nodig om wakker te worden. Soms wel tot na negenen.
Vroeger was het nog erger, ik heb mij nu aangeleerd dat ik vroeg ga slapen.

Aankleden, kleren voor de jongste kinderen uitzoeken. En jongste aankleden die is dan altijd al een poosje wakker. Ik zie dat hij bijna niets meer passendst in de kast heeft. Alles is te kort. En ik heb bijna geen truien of sweatshirts voor hem. Ook heeft hij schoenen van de kringloop aan.
Dat kan wel even, maar ik kies toch liever voor stevige nieuwe schoenen. Die kunnen best bij de s.capino vandaan komen. Voor kleding kijk ik bij de tweedehandskleding winkel in een stad in de buurt. Gelukkig is zoontje helemaal zindelijk, hij heeft alleen s nachts nog een luier aan.

Ook dochter moet een nieuwe winterjas en schoenen. De laarzen die ik in de opruiming heb gekocht kunnen nog wel even, maar ze beginnen wel wat te knellen. Zij heeft heel veel kleding gekregen. Vooral truien en shirts en dergelijke. Ze heeft ook veel rokjes en bij die meisjes is dat handig. Ik koop gewoon wat leggings en beenwarmers erbij. Dan kan ze naar hartelust combineren. Ik heb weer veel advertenties op marktplaats uitstaan en heb al een bod. Zo wil ik het kleding potje aanvullen. En ik heb weer fijn wat opgeruimd.

Oudste zoon is al aan het opschieten, het is inmiddels twintig over zeven en die moet uiterlijk kwart voor acht op de fiets zitten. Inmiddels smeer ik brood voor man,zoon voor de lunch. Dat kunnen ze zelf ook wel maar ik heb dan wel enige controle over het feit wat er mee gaat. En ik ben toch bezig want ik maak een bakje fruit voor dochter om mee naar school te nemen en voor zoontje die op donderdagochtend naar de oppas gaat omdat ik dan van 9 t//m 12 in ons bedrijf werk.
Ik maak altijd met hartig beleg, en zoet appelstroop/honing en een tussendoortje als een muffin, cakeje. En voor onderweg geef ik zoon een appel mee. Voldoende drinken gaat ook mee in de tas.
Een flesje water en wat ander drinken.

Om kwart over acht na het gezamelijk ontbijt heeft iedereen tanden gepoetst en is op weg om naar werk/school oppas te gaan. Ik ruim de vaatwasser nog uit. En zet er de nieuwe vaat in. Tot mijn grote plezier zie ik dat het prachtig nazomer weer is. De was kan ik zeker nog even ophangen. En ik stop er een nieuwe in. Dan heb ik alvast wat voor uitgewerkt. Want je moet hooien als de zon schijnt!