woensdag 28 september 2016

Magnesium en hoe het nu gaat

Uiteindelijk is het nu ruim vijf maanden geleden dat ik de stempel overspannen kreeg van de huisarts.
De overspanning was in ieder geval binnen een paar weken alweer weg, tenminste de vermoeidheid. De angstaanvallen bleven wat langer, maar de hyperventilatie is er nog steeds. Niet voortdurend maar soms sluimerend en soms in volle hevigheid. De duur is wel veel korter, en ik weet wel aardig hoe ik er op moet reageren. Wat meer rust, adem 3 seconden in en 6 seconden uit dat soort dingen.
De lichamelijke problemen komen dan ook weer in volle hevigheid terug.
Ik heb er wel veel aan gedaan om er van af te komen. En uiteindelijk is dat ook wel aardig gelukt. Had ik eerst voortdurende hyperventilatie, nu zitten er soms wel drie weken tussen de aanvallen. Bovendien weet ik nu wel war het vandaan komt, vaak bij teveel spanningen of stress.
Eigenlijk bedacht ik me iedere keer dat ik een dikke aansteller was, ik heb de kans om het mooiste beroep van de wereld uit te oefenen namelijk thuisblijfmama. Uiteindelijk heeft dat het ook wel veroorzaakt mijn voortdurende zorg voor onze jongste zoon met (klassiek) autisme, maar ook het perfectionistisch opstellen van activiteitenplannen om hem verder te helpen naar volledige ontplooiing. Mijn complete toewijding.... De spanningen en gevechten tegen de eerdere basisschool. Het uiteindelijke toeleven naar een diagnose. De onderneming het jarenlang voortduren van financiële onzekerheden (ik deed de administratie van onze onderneming) Met weinig moeten rondkomen om reserves in de zaak te houden. Enzovoorts

Ik ben de afgelopen jaren weinig aan mijzelf toegekomen. En dat wilde ik ook niet denk ik.
Ik zorgde niet echt goed voor mijzelf, en wás veel te zwaar.
In mei ging dan ook het roer om, ik ging naar de dieetist, naar een transpersoonlijk therapeut.
En ik viel vanaf het moment dat ik overspannen was 9 kg zelf af, en nu bij de dieetist bijna twintig kilo. Door de gesprekken en meditaties bij de transpersoonlijk therapeut voel ik mij ook vele malen beter. Ik ga nu lekker door met mijn vernieuwde eetpatroon.

In de zomer las ik deze blog van de groene vrouw klik en ben toen naast de magnesium het in het bad voor Lenn te gooien ook zelf gaan gebruiken. De pillen uit haar webshop natuurlijk. En ik heb het idee dat de knoop in mijn maag het zenuwachtige gevoel weg is. Bovendien was één van mijn lichamelijke ongemakken een te hoge bloeddruk. Ik heb zelf een bloeddrukmeter omdat ik bekend ben met een hoge bloeddruk, en mat de veel te hoge waarden af vooral als ik weer aan hyperventileren was. De huisarts adviseerde me om "als ik weer rustig" was een weekje drie keer per dag de bloeddruk bij te houden. Dat was nog een hele tour. Want je moet wel even rustig zitten als je de bloeddruk op moet meten en dat kan in een druk gezin niet altijd.
Maar het kwam goed. En afgelopen vrijdag was ik voor de maar liefst vierde keer dit jaar voor MIJZELF bij de huisarts hahha. Met de waarden en ze waren goed! (Voor de kenners gemiddeld onder de 135 bovendruk) En ik vermoed dat mijn gewichtsafname én de magnesium (en natuurlijk het feit dat het allemaal wat rustiger is) hier debet aan zijn ;-)

PS Let wel op wat voor magnesium je gebruikt. Lees daarom het blog van de Groene Vrouw uitgebreid.

Jullie ook aan de magnesium?

8 opmerkingen:

 1. Geweldig dat het zoveel beter gaat met je! En ooo, wat ben je veel afgevallen! Goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk, maar vaak ook zo moeilijk... Het gaat mij steeds beter af en ik merk wel dat het echt heel belangrijk is... Als je jezelf beter voelt, kun je ook beter voor anderen zorgen en ben je beter opgewassen tegen minder leuke dingen, blablabla. In ieder geval; petje af en je prachtige resultaten motiveren je vast om door te gaan! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had even niet meegekregen dat je overspannen was/bent. Het kan iedereen overkomen, ook thuisblijfmoeders. Het is mij ooit ook overkomen. Tijd aan jezelf besteden is duivels moeilijk. Ik weet niet of ik er echt goed in ben. Vaak voel ik me blijer als het mijn kinderen en man goed gaat. Maar ik leer.
  Magnesium heb ik wel geslikt, vaker een multi vitamine, maar ik ben er helemaal van af. Magnesium kalmeert de zenuwen herinner ik mij.
  Wat een veranderingen heb je doorgemaakt! Fijn om te horen dat je je nu zoveel beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen magnesuim hier. Ben trots op je! wat ben je toch een topper!
  wil je je vernieuwde eetpatroon eens met mij /ons delen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, helemaal niet door gehad dit dat er allemaal achter stak. Als je kind niet goed in z'n vel zit en er nog andere problemen zijn werkt dat natuurlijk door. Het gevoel komt me bekent voor. Zelf ging ik in de periode toch aan het werk dat bracht juist heel veel andere afleiding al was het voor het geld helemaal niet nodig.
  Magnesium ken ik maar dan de andere variant voor kramp in de spieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ❤️
  Je hebt ook heel wat voor je kiezen gekregen, dan zet je jezelf even op een zijspoor, dat herken ik wel. Niet goed, maar wel te verklaren.
  Maar wat knap dat je nu zo met jezelf aan het werk bent, petje af hoor!
  Hier geen magnesium, maar ontstekingsremmers na mijn blindedarmontsteking ;-) Ook nodig om daarna weer met frisse moed verder te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. doe wat bij je past meis, geef het tijd..........liefs en geniet ervan, marion

  BeantwoordenVerwijderen