woensdag 28 september 2016

Magnesium en hoe het nu gaat

Uiteindelijk is het nu ruim vijf maanden geleden dat ik de stempel overspannen kreeg van de huisarts.
De overspanning was in ieder geval binnen een paar weken alweer weg, tenminste de vermoeidheid. De angstaanvallen bleven wat langer, maar de hyperventilatie is er nog steeds. Niet voortdurend maar soms sluimerend en soms in volle hevigheid. De duur is wel veel korter, en ik weet wel aardig hoe ik er op moet reageren. Wat meer rust, adem 3 seconden in en 6 seconden uit dat soort dingen.
De lichamelijke problemen komen dan ook weer in volle hevigheid terug.
Ik heb er wel veel aan gedaan om er van af te komen. En uiteindelijk is dat ook wel aardig gelukt. Had ik eerst voortdurende hyperventilatie, nu zitten er soms wel drie weken tussen de aanvallen. Bovendien weet ik nu wel war het vandaan komt, vaak bij teveel spanningen of stress.
Eigenlijk bedacht ik me iedere keer dat ik een dikke aansteller was, ik heb de kans om het mooiste beroep van de wereld uit te oefenen namelijk thuisblijfmama. Uiteindelijk heeft dat het ook wel veroorzaakt mijn voortdurende zorg voor onze jongste zoon met (klassiek) autisme, maar ook het perfectionistisch opstellen van activiteitenplannen om hem verder te helpen naar volledige ontplooiing. Mijn complete toewijding.... De spanningen en gevechten tegen de eerdere basisschool. Het uiteindelijke toeleven naar een diagnose. De onderneming het jarenlang voortduren van financiële onzekerheden (ik deed de administratie van onze onderneming) Met weinig moeten rondkomen om reserves in de zaak te houden. Enzovoorts

Ik ben de afgelopen jaren weinig aan mijzelf toegekomen. En dat wilde ik ook niet denk ik.
Ik zorgde niet echt goed voor mijzelf, en wás veel te zwaar.
In mei ging dan ook het roer om, ik ging naar de dieetist, naar een transpersoonlijk therapeut.
En ik viel vanaf het moment dat ik overspannen was 9 kg zelf af, en nu bij de dieetist bijna twintig kilo. Door de gesprekken en meditaties bij de transpersoonlijk therapeut voel ik mij ook vele malen beter. Ik ga nu lekker door met mijn vernieuwde eetpatroon.

In de zomer las ik deze blog van de groene vrouw klik en ben toen naast de magnesium het in het bad voor Lenn te gooien ook zelf gaan gebruiken. De pillen uit haar webshop natuurlijk. En ik heb het idee dat de knoop in mijn maag het zenuwachtige gevoel weg is. Bovendien was één van mijn lichamelijke ongemakken een te hoge bloeddruk. Ik heb zelf een bloeddrukmeter omdat ik bekend ben met een hoge bloeddruk, en mat de veel te hoge waarden af vooral als ik weer aan hyperventileren was. De huisarts adviseerde me om "als ik weer rustig" was een weekje drie keer per dag de bloeddruk bij te houden. Dat was nog een hele tour. Want je moet wel even rustig zitten als je de bloeddruk op moet meten en dat kan in een druk gezin niet altijd.
Maar het kwam goed. En afgelopen vrijdag was ik voor de maar liefst vierde keer dit jaar voor MIJZELF bij de huisarts hahha. Met de waarden en ze waren goed! (Voor de kenners gemiddeld onder de 135 bovendruk) En ik vermoed dat mijn gewichtsafname én de magnesium (en natuurlijk het feit dat het allemaal wat rustiger is) hier debet aan zijn ;-)

PS Let wel op wat voor magnesium je gebruikt. Lees daarom het blog van de Groene Vrouw uitgebreid.

Jullie ook aan de magnesium?