vrijdag 2 september 2016

Lunchen

Steeds vaker kwam het voor dat de middelste dochter haar broodbakje niet leeg had gegeten en rammelde van de zin naar zoetigheid als ze uit school kwam.
De jongste heeft klassiek autisme en was veel te druk tussen de middag op school en kwam niet goed aan eten toe. Daardoor had hij ook zin in zoet na school.
In de vakantie besloot ik dat het anders moest. Ik maakte een bord op pinterest klik en investeerde in goede brooddozen.Voor dochter op dinsdag volkoren pannekoek met ahornsiroop, komkommer (van de plaatselijke tuinder) tomaat uit onze eigen tuin, en volkoren boterjam met pesto, geraspte kaas (van oude stukjes kaas)Voor jongste op dinsdag een pannekoek en een boterham met kaas als hond :) De restjes kaas met brood eet ik als ontbijt met veel tomaat en kaas.
Ik wissel af met deksels roze voor de meid en blauw voor de jongste. Ook de bakjes wissel ik af.

 Tosti in folie en slurven, met suikervrij bio curry.

 Indische cake en de rest spreekt voor zichzelf.

 In de thermos zit thee. (rooibos)

Op donderdag zat er  ei in het bakje en  eigengemaakte yoghurt in de thermos.

Zoontje eet goed fruit. En krijgt cereal/cool bear limonade mee naar school daar zit geen suiker in. In thee natuurlijk ook niet.

Tot nu toe is de missie geslaagd. Ze eten alles op en hebben in de middag genoeg aan een kop thee of aanmaak limonade. S avonds eten ze heel goed warm eten.
Dus missie geslaagd. Wel veel werk trouwens, maar ik moet er ook wat handigheid in krijgen.

Lunchen jullie kinderen goed?