maandag 3 oktober 2016

van mooie natuur, sportiviteit en goed eten

Sportief

Onze jongste zoon traint vanaf een paar weken met het voetbalteam van zijn leeftijd mee.
We hadden eerst gedacht dat het moeilijk zou worden, maar met wat aanpassingen blijkt het best goed te gaan. Het kost me wel een uurtje extra in de week ( ik blijf bij de training) maar om dat koppie te zien is onbetaalbaar.

Onze grote voetballer!

En nu we het toch over dat koppie hebben, kijk zijn hippe koppie eens even!

 Om te besparen ga ik nu naar een goedkopere kapper (11€) voor kinderen en €13 voor volwassenen. Het is echt een top kapper! ze knipt zo leuk. Ik vond dit een heel hip kapsel. Hij heeft hier zijn pyama al aan. Die trekt hij altijd meteen aan als hij uit school komt. Deze pyama kent zijn derde eigenaar al. En is bijna tot op de draad versleten. Bekijk de stof in zijn nek maar eens ;-) Zoiets gooi ik echt niet weg hahha.

Mooie natuur

Wij wonen hier natuurlijk in meren gebied en ook vlak naast het bos. We vergeten ook wel eens dat wij zelf ook een niet onaardig uitzicht hebben achter ons huis (een van de reden dat we dit huis graag wilden hebben)
Ik heb alleen maar foto's met stapels was, als je die wegdenkt zie je ons uitzicht.

Mijn man is vanaf zijn eenmans vakantie druk aan het wandelen. 
Zo wandelt hij in de omgeving iedere ochtend om half zeven ruim vijf kilometer. Dit is wat hij in de vroege ochtend op de foto nam.

Je zal er maar wonen! En wij ownen hier. Mooi hé. Dat je de stress in de natuur laat klopt ook zeker volgens mijn lieverd.

GOED ETEN

En dan goed eten. Mijn man kwam erachter tijdens zijn retraite dat hij zeker tien koppen koffie per dag dronk. Hij vond dat het goed was om daar zeker in te minderen. Hij drinkt nu nog vier kopjes. En is naast bewegen, ook veel beter gaat eten. Veel noten, groente rauw paprika (hij houdt niet van sla;-))
cracker (spelt of meergranen) geen melk en geen e nummers.
Nou kook ik al nooit met pakjes en zakjes en was de rest ook niet zo'n grote verandering.
Ik maakte vrijdag een heerlijke bolognese saus uit het boek koken zonder pakjes en zakjes van Karin Luyten.

Ik kreeg 2 kilo paprika's voor 2€ op de markt en daar was ik erg blij mee.
Zoals gezegd het is de snackgroente voor mijn man. Hij is dus in een paar weken extreem gaan minderen met koffie, alleen nog maar kruidenthee en water of diksap en ook geen suiker meer.
Daardoor had hij eerst enorme pijn in zijn hoofd maar hij voelt zich nu al stukken beter.
En nu volhouden. Een kleine besparing heeft het ook opgeleverd. Omdat man dus eigenlijk geen brood meer eet en alleen maar noten en kwark met bijv gebroken lijnzaad enzo. Heeft hij ook zijn lunch abonnement opgezegd.

Wandelen is goed voor de stress reductie, onze ziekenfondsverzekeraar heeft daar zelfs reclame voor gemaakt. heb jij die ervaring ook?


7 opmerkingen:

 1. Wat een stoere boy met hip kapsel! Wandelen is zo heerlijk, wij proberen iedere dag te genieten in de natuur. Vanmorgen had ik 8,5 km op de teller staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die pastasaus is lekker he?! Moet ik ook weer eens maken! Je zoon heeft een mooi koppie. Onze oudste voetbalt ook, en dat is zo goed voor 'm! Gelukkig kan hij zelf naar de training. Manlief gaat mee met de wedstrijden. Jullie wonen echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een stoer kapsel is dat inderdaad!

  Je uitzicht vind ik prachtig. En wat goed dat je man zo aan zichzelf werkt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw stoer kapsel! Ja dat voetballen is wat...Heb er hier twee en ze zijn er dol op.
  Ik heb trouwens ook zo'n man. Voorheen donk hij liters koffie en had vaak last van maagzuur. Duh...zei ik. Hij drinkt nu twee koppen per dag en heeft nergens meer last van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk! voetbal vind ik best een fijne sport, niet te agressief hahhah. doen ze het in Zweden ook weer? Voetbal?

   ja die koffie het laat ze doorgaan. Ik vind zelf koffie ook lekker. Man drinkt niet altijd kruidenthee maar rooibos thee volgens mij is dat ook best ok. vooral de bio die ik heb.

   Verwijderen