zaterdag 17 september 2016

Vele kleine besparingen maken een grote! En tomaten.

Woensdag was het hier even als in de rest van het land het voor een herfst en winter liefhebber veel te heet. Gelukkig was er toch een mogelijkheid om zo nu en dan een verfrissende duik te nemen en te hopen op de herfst ;-)
Omdat het binnen veel aangenamer was dan buiten heb ik even een belrondje gemaakt. Zo nu en dan is het goed om de financiƫn op een rij te zetten en gaan zitten schrappen.
Mijn huishoudboekje is bekend, en ook wel duidelijk. Maar ik heb toch een aantal dingen opgezegd.
Netflix------> Nu nog 1 account ipv 5 accounts.
Ziggo------> Voor de extra tv aansluiting. We hebben schotel en mijn man heeft nog een ontvanger of splitter weet ik niet precies. In ieder geval kan zoon met die tweede ontvanger ook gewoon schotel zien van beneden. (voetbal)
xs4all------------> Het vaste bellen eruit laten halen tegenover gesprekskosten. Met onze mobiele telefoons kunnen we gratis bellen, dus dat scheelt weer 15 euro per maand.
Telfort------> abonnement was al afgelopen maar was overgezet naar sim only (voor zoon) nu heeft hij ook een simpel abonnement. Het goedkoopste is om zo nu en dan beltegoed te kopen zonder internet mbs maar ik stel het op prijs dat ze zo nu en dan de OV app kunnen bekijken. Niet overal is WIFI. Overigens wel op veel plaatsen. Het blijft lastig. Maar voor 8,50 heeft hij nu een abonnement per maand.
Canalplus----> Als extra bij de schotel kon ook opgezegd worden.
Een vakblad.-----> Man had nog een vakblad, wat niet meer echt bij zijn interesses past opgezegd.
Geldgids consumentenbond----> opgezegd. De andere gids lees ik met mijn schoonmoeder en kost mij ongeveer 3 euro per maand.

Bespaard: Toch en ik schrik ervan €87,75 per maand. Dat is een flinke slok op een borrel. En ga ik fijn extra sparen.
In consuminder blogger jargon (ik denk van min of meer/spaarcentje/ Martine) heet dit weglekken van geld. Zo zie je dat niets menselijks mij vreemd is en er bij mij ook geld weglekt. Ik ben er wel veel scherper op dan vroeger, en doe regelmatig een inspectierondje door mijn huishoudboekje om te bekijken waar ik op kan besparen.

Deze week had ik, door de warmte natuurlijk een fijne tomaten oogst! Ik kocht incourante basilicum voor een prikje en maak er fijn tomatensaus van.
De cherry tomaatjes komen van een piepklein plantje wat tussen de tegels stond dit voorjaar! Dat heb ik in mijn moestuinbak gezet en is gaan bloeien en tomaten gaan geven. Sommige tomaten waren er al afgevallen en laat ik in de vensterbank bijkleuren ;-) Ook lekker op een boterham met kaas mmmmmmmmmm