maandag 19 september 2016

TIPJE VAN MIPJE

Ik heb een oude vriendin, E, ik ken haar al 36 jaar (ik ben zelf bijna 38) die vroeg mij weleens om: raad en dan zei ik; Hier is een tipje van Mipje. Zo heeft ze mijn naam afgekort. Ik heet Mirjam ;-) Vandaar deze titel.


PS Mijn vorige berichtje over Kopka's huishoudboekje werd zo raar dubbel geplaatst. Daarom doe ik het nog een keer.

In mijn google zoekwoorden statistieken grafiek (jaja) lees ik, dat er vaak op creatief met weinig huishoudboekje wordt gezocht. Enerzijds kunnen dat bekenden zijn die wel eens willen weten waar wij dat allemaal van doen ;-) Anderzijds kan het gewoon ook zijn omdat mensen daar wat aan hebben of gewoon nieuwsgierig zijn. Ik lees in de GENOEG ook altijd eerst het huishoudboekje dus ik heb die tic ook. Zoals ik eerder schreef, heeft Kopka met haar man een nieuwe huis gekocht. Het oude hebben ze verkocht, zijn wat kleiner gaan wonen maar wel vrijstaand en is nu weer even aan het uitvinden wat er onder de streep over blijft.
Kopka was één van de eerste consuminderbloggers die ik ontdekte, en we hebben virtueel en echt contact gekregen. (net als met Valhalla en Jolanda maar daar schrijf ik later wel eens over)
Ik hoop dat ze de kracht en de energie vind om weer eens wat blogjes uit te poepen, want Kopka kan echt goed schrijven én consuminderen. Een van de redenen dat zij samen met haar man part time kan werken.

KLIK

13 opmerkingen:

 1. Kopka ken ik ook persoonlijk. Wij woonden eerst een 10 km van elkaar af en nu is ze in een naburig dorp gaan wonen. Lieve meid. Ik heb graag met haar te doen. Leuk dat jij haar ook kent. Woon je ook in Limburg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve reactie *bloos*

   Verwijderen
  2. Nee, gewoon vlijtig ik woon echt helemaal in Friesland. Maar wij gaan volgend jaar een weekendje naar Limburg en ik heb gehoord dat we dan ook bij jou een thee gaan doen ;-)

   Verwijderen
  3. Al wist Vlijtig dat nog niet....ze mag natuurlijk ook naar mij komen dan.

   Verwijderen
  4. haha. Ik ben van de partij. Leuk om je te ontmoeten, en kopka natuurlijk ook. Gaan we gewoon eerst bij mij en dan bij kopka op de thee.

   Verwijderen
 2. Ik had vorige week twee logjes klaarstaan, maar er is iets misgegaan. Vanavond ga ik ervoor zitten!
  Bedankt lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-) leuk die vriendschappen die zo ontstaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende Kopka wel, maar was haar blog uit het oog verloren. Ik ga weer eens kijken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch wel bijzonder he, die virtuele vriendinnen die vervolgens echte vriendinnen worden. Ik vind het in ieder geval heel waardevol.
  Lieve groet van mij, lief vriendinnetje!
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk toch om op die manier elkaar te ontmoeten en dat er dan vriendschappen uit ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk toch om op die manier elkaar te ontmoeten en dat er dan vriendschappen uit ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen