maandag 9 november 2015

Afscheid en rommelig in mijn hoofd

Ik dacht ineens midden in de troep, ik voel sterk de behoefte om te bloggen, en zo geschiedde het na een veel te lange tijd.
Het is hier in huis rommelig, maar dat klopt wel aardig met hoe ik mij voel momenteel. Twee weken geleden is de jongste aangenomen (tijdelijk) op een school voor speciaal basisonderwijs. En vandaag is hij voor het eerst heen. Hij heeft de hele nacht niet geslapen van de spanning.
Ik voel mij zelf ook gespannen. Wij hebben hem wel met een gerust hart achtergelaten. Morgen gaat hij voor het eerst met een taxibus.
Ik moet mij vandaag maar even zetten tot poetsen, ik heb maar bedacht dat het de beste remedie is voor rusteloos gedenk. Ik denk dat ik maar een flinke lijst ga maken van wat ik wil doen, want ik wil persé de zolderverdieping opruimen voor sinterklaas. Gewoon doen, en een flinke schop onder mijn achterste is de beste remedie voor melancholisch depressief voor mij uit zitten staren.

Qua uitgaven gaat het redelijk, maar we hebben wel veel extra uitgaven gehad op het gebied van kleding en hobby en kado's het kan het allemaal wel hebben, maar ik moet wel weer even de teugels aantrekken want er moet niet een te groot gat in de buffer komen natuurlijk.
En de sinterklaasuitgaven komen er ook nog aan. Ik kocht als extra uitgave ook een extra hoes voor bij mijn ektorp bank gewoon van marktplaats, leek nog als nieuw. Het is een witte, maar dat kan ik lekker in de was stoppen als het vies wordt, bovendien heb ik de andere hoes nog.
Bij de kringloop ben ik deze maand op zoek geweest naar broodbakjes/ lege flessen/ en afsluitbare kleinere bakjes. Ik vond heel veel tupperware twee grote afsluitbare bekers, een klein bakje voor een appel en een groter bakje. Verder kocht ik nog een goede afsluitbare waterfles. klik
Ik besteed nu wat extra tijd aan de lunches ;-) (later meer) of klik hier!

Afgelopen vrijdag nam de jongste dus afscheid van de basisschool, het was bedoeld als afscheidscadeautje, dus niet wat we met gewone verjaardagen trakteren.
Ik sprak met de juf af dat ze twee dingen in de klas mochten opeten en de rest mee naar huis namen.


Traktaties in een kadodoosje van #flyingtiger lieveheersbeestje van de Hema, minion chocolaatje van de xenos peperkoekmannetje zelf gemaakt van zanddeeg en icing pen, minicakejes met een snor prikker.:

Er zat een minicupcakeje (zelf gemaakt) met een snor prikkertje in een minion chocolaatje en een lieveheersbeestje met een thee zakje met draakjes thee (piramide) en een peperkoekmannetje met icing en strooisel uit de uitverkoop bak bij de bio winkel. ik heb wel alles van witte bloem gebakken met suiker dus niet zo heel correct ;-)Voor de juffen een theeglas met chocolaatjes en verschillende soorten kruidenthee uit de een zakjes thee uit de trommel.Het gedichtje komt van pinterest. De kartonnen bakjes heb ik voor een heel klein beetje geld gekocht bijde F.Lying Tiger ook de prikkertjes komen daarvandaan. De chocolaatjes bij de x.enos en de h.ema. Dit keer is het allemaal wat duurder geworden dan anders want ik probeer het meestal erg goedkoop te doen. klik of klik

Deze week komen er weer meer berichtjes uit rollen, want ik kreeg een enorme prikkelende vraag van een vrouw die overwoog te stoppen met werken, ik had daar vervolgens zo'n leuk en open gesprek mee dat ik daar later deze week op terug wil komen.

Fijne maandag (wasdag?)