maandag 16 november 2015

Liefde dan maar...

De ochtend start hier stormachtig en grijs, de weerkaarten geven voor einde van deze week wat kou aan. Ik, als winterliefhebber heb daar behoefte aan. Vorst in je neus, een tijd van hoop en liefde samenzijn.
En we hebben dat zo nodig na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs afgelopen weekend. Je gaat slapen, je wordt wakker en je hoort dat extremistische fanatici besloten hebben om met bloedige aanslagen het hart van de stad van de liefde te verminken, met al de mensen daarin die omkwamen of gewond zijn geraakt. Vergeet ook niet de stress en trauma's van alle mensen die daarmee moeten dealen. En de angst die welig tiert in het binnenste van de mensen, want waar slaan ze morgen toe?

Haat wordt niet door haat overwonnen; haat wordt door liefde overwonnen, zo is van eeuwigheid de orde der dingen Budda


Deze week gaat onze jongste de hele week naar zijn nieuwe school. Vanochtend in het busje, mijn hart breekt iedere keer weer. Maar hij zit er lief en rustig in. Met een autootje in zijn hand.  Afgelopen donderdag en vrijdag was hij extra vrij. Eens in de veertien dagen heeft hij op vrijdag vrij, en op woensdag is hij 's middags ook vrij. Hij is erg onrustig s nachts en iedere keer wakker. Ik heb een wekker voor hem gekocht van een schaapje die zijn oogjes open doet als hij wakker mag worden. Valeriaantinctuur werkt ook goed voor een beetje rust, daar heb ik net een flesje van gekocht.
Dan beginnen we met het ochtend ritueel van aankleden en ontbijten. Tot de bus komt, tegenwoordig doet hij zelf zijn haar met gel. Schattig is dat. Hij begint ook met de week beter te praten.
Om twintig voor 8 ging hij in het busje naar school en de oudste twee kinderen hadden het eerste uur vrij en vertrokken om kwart over 8. De hele ochtend en dag nog voor me, ik hoef zoontje nu niet meer op te halen en kan wat beter doorwerken. Maar vanochtend, ook door de gebroken nachten kon ik maar niet zo goed opstarten. Ik heb de vaat gedaan en enigszins opgeruimd, maar ben maar even achter de laptop met een filterbakje koffie gaan bloggen, zodat ik straks lekker aan de slag kan. Vandaag ga ik met de gewone dingen bezig in huis, de dagelijkse en de dingen die zijn blijven liggen, door de veranderingen die hebben plaats gevonden en de dingen die we hebben moeten regelen.
Ik geloof dat Teunie van eenvoudigleven.blogspot ooit eens in een blogje schreef, dat ze de dingen het beste kon verWERKen. En ik geloof dat het waar is.
Daarom ga ik deze week niet lang stil staan bij dingen die ik toch niet kan veranderen, en me meer gaan richten die ik wel kan veranderen.
Goed koffie

10 opmerkingen:

 1. Ja laten we voor de liefde kiezen! Ik hoop dat je vandaag lekker aan de slag kunt, want een opgeruimd en schoon huis doet wonderen. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ja tuurlijk is het gewoon ook wel wat, je kindje zo deze weg te zien gaan?
  Sterkte hoor, en ook hier, als ik bozig ben dan kan ik heul erg goed opruimen, en voel me daarna ook opgeruimd zeg maar, als je begrijpt wat ik bedoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat het lukt vandaag! Ik wens je in ieder geval succes & sterkte met alle dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja wat een toestand en zo onbegrijpelijk, al die onschuldige mensen.
  Hopelijk vinden jullie beide je draai en breekt je hart niet elke keer. Ik zou hetzelfde hebben.
  Werken is een goeie afleider. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes met alles! En het klinkt dan wel of je mannetje het goed heeft daar, of is het nog te vroeg om daar wat van te zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hij zegt er niet veel over, de juf zegt dat hij erg moet wennen. Maar bij kindjes met autisme is structuur zo belangrijk, vandaar dat hij ook een tijd nodig heeft om de schakels in een dag opeenvolgend en overzichtelijk te laten zijn. Het heeft tijd nodig..

   Verwijderen
 6. Gelukkig ben je thuis voor de kindjes en kan je zoontje zo de rust en structuur krijgen die hij hard nodig heeft.
  Ik wens je veel energie en liefde toe!!!
  Ramona

  BeantwoordenVerwijderen
 7. veel liefs daar, ik drink een kopje koffie met je mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ...veel herinneringen komen bij me boven: ruim 30 jaar geleden ging jongste dochter naar een school voor kinderen met een gehoor- en/of spraakprobleem.
  4 1/2 jaar oud, 's-morgens om 7.15 uur werd ze opgehaald met een taxi-bus.
  De school was 40 km verderop en er moesten meer kinderen uit kleine dorpen gehaald worden. Gelukkig was het een geweldige school, ze ging er altijd heen met veel plezier. Ik was dolblij toen ze op haar zevende naar de school in de buurt kon!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi van Teunie! Bij mij helpt het vaak ook om in het huishouden aan de slag te gaan. Terwijl ik daar ordening aanbreng, orden ik ook mijn gedachten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen