donderdag 29 oktober 2015

rollercoaster

Sjeez de vakantie is alweer lang voorbij, wij zitten momenteel in een rollercoaster die zijn weerga niet kent. We hebben gister te horen gekregen dat jongste naar het SBO kan. Dat was eerst nog wel spannend, want met zijn (klassiek) autisme scoorde hij laag op de IQ test, en op het SBO is het de bedoeling dat je dezelfde route volgt als een normale basisschool dus de kinderen moeten wel een en ander aankunnen.
Zo meteen moet ik daarvoor weer op school komen, want wat is een handig instroom moment.
Na wat stevige gesprekken, is onze oudste zoon back on track, hij twijfelde over alles even. Over school wat hij wilde gaan doen later als hij "groot" is. Van de HAVO af naar het leerlingwezen. Totdat hij na een paar onverschillige weken, op een dag bij me kwam en vertelde dat hij het wist, en bijna heel zeker. Hij wil rechercheur worden. Hij dacht er al erg lang over na zei die, hij keek op internet en.... (toeval bestaat niet) hij had die week informatierondes op de HBO in de buurt. Daar kon je ook een informatieronde van de politie volgen. Hij heeft er vier euro voor moeten betalen om een en ander om te zetten. Maar hij vond het machtig, het is een erg lange weg nog (eerst een bachelor op een gewone HBO halen en dan nog vijf jaar op de politieacademie) Hij had zelf al nagedacht hoe hij zijn tekort aan ervaring met etnische minderheden ging oplossen,... Juist bij het AZC in de buurt.. Voetballes geven... Iets waar hij warm voor loopt, hoe cool is dat? Misschien wordt hij uitgeloot, misschien lukt het niet. Maar opgeven is geen optie zegt ie. Een droom is een droom.

En nu? Nu legt hij iedere middag zijn telefoon in het mandje beneden en is aan het blokken, keihard aan het blokken. Want ja, een rechercheur moet wel eerst zijn HAVO diploma halen....