zaterdag 3 februari 2018

Antwoord op vragen

De billendoekjes hoe maak je die? Naar aanleiding van mijn post een dag in plaatjes. Nou ik niet dus, mijn mem maakt ze. Ze lockt ze met de machine. De ene kant is hydrofiele luier en de andere kant is flanel. Mijn Mem heeft heel veel stof en ook flanel. Ze lockte de stofjes op elkaar. En voilla. Ze zijn ietsje kleiner dan een gewoon billendoekje want ze zijn vierkant en niet rechthoekig. Ik heb een wastafel naast de commode. Daarin staat een klein blauw teiltje. Dat heb ik gekocht bij de kringloop. Ik doe de warm water kraan aan, en laat eerst de kraan even lopen boven het teiltje als dat bijna vol is os het water warm en doe ik 2 luierdoekjes eronder. Soms die ik wat bio zeep erop. Billetjes vegen en nadrogen met een hydrofiele luier. Dat kan natuurlijk ook met het flanel van het billendoekje, maar ik doe eerst het grove gedeelte van het schoonmaken met de hydrofiel naschonen met het flanel en droogdeppen met een hydrofiele luier.
De vieze doekjes doe ik weer in het water om uit te spoelen en gaan dan in de draadwasmand.

Dan een vraag over kledingbudget voor de pubers. Ze krikgen van ons 100 euro per 3 maanden van de kinderbijslag. Voordat ze het krijgen gaan we eerst de kast door om uit te zoeken wat ze nodig hebben. Dochter heedt heel veel kleren want die koopt alles bijna bij kringloopwinkels of marktplaatshoekjes. Ze heeft zelf in een kleine kringloop gewerkt. Ik zal haar vragen een blogje daarover te schrijven. Ze vermaakt ook wel kleding. Zoon is sinds kort 18 en moet zijn kleding zelf betalen. Hij heeft nu een tussenjaar en werkt vollop. Dat is een tijdje anders geweest toen heb ik 1 keer een shirt van super dry voor hem gekocht voor 6 euro. Toen hij jonger was had hij liever dat ik zijn 100 euro beheerde en ik heb toen vaak kleding van marktplaats gescoord. Ook eens een superdry jas voor 5 euro gevist uit een stapel kleding op een rommelmarkt. Schoenen.. zoon koopt sneakers voorheen goedkopere adidas of andere maar nu verdiend hij goed en koopt duurdere. Hij heeft nu ook voor het eerst voor 100 euro een winterjas gekocht. Voor de kinderen koop ik meestal tweedehands jas. Dochter kocht adidas superstar van marktplaats voor minder dan 2 tientjes en ik heb ze gewassen ze blonken weer.  Sportkleding. Vond dochter bij een kringloop van body en fit. Maar voor oudste betalen wij de sportkleding. Dat is een vrij hoge post. Hij voetbalt redelijk goed en is spits en best fragiel dus goed schoeisel is absoluut noodzakelijk. Hij krijgt echte leren voetbalschoenen die ik vrijwel altijs online koop. De schoenen zijn vaak iets meer dan 100 euro, echte prijs is keer dan 190 dus dat scheelt. Afgelopen jaar kon ik nieuwe van de buurman overnemen voor 20 euro die waren voor trainen. Afgelopen december was er ook een aanbieding van voetbalkleding van de club een trainingtenue en 1 trainingspak 3 stuks want ook 1 voor derde, 110 euro.
Voor derde die alleen maar trainingsbroeken draagt haal ik altijd de trainingsbroekjes van marktplaats. Het moeten wijde trainingsbroekjes zijn zonder toelopende pijp. Dus niet met ritsjes aan de onderkant. Dat zijn vaak broeken van N.ike of A.didas ik betaal er gemiddeld 7, 50 voor. Hij draagt daarbij voetbal t shirts of t shirts die bij de kringloop vandaan komen. Hij heeft nu oom t shirts gekregen. Hij draagt het tshirt van het sporttenue met zijn naam ook vaak en veel. Daaronder heeft hij witte katoenen t shirts met lange mouw van de Z.eeman of de H.ema geen hemd en katoenen ondergoed. De grijze korte sneakersokjes zijn van de hema en ook van katoen. Schoenen zijn sneakers van Skechers die ik nieuw koop, ieder seizoen bij de plaatselijke schoenwinkel. Ik heb ook een paar tweedehands sneakers van skechers in de kringloop gevonden voor oud. Daar heb ik ook voetbalshirts vandaan. Zijn sportschoenen heb ik van marktplaats ze zijn even duur dan de merkloze van bijv b.ristol maar hebben een beter pasvorm en worden in de regel zo kort gedragen!
Dan zoon zijn jasje die koop ik ook meestal tweedehands..hij heeft een speeljas gekregen van zoontjes van vriendinnen. Zijn jas is meestal van G.aastra die zijn fijn voor hem te dragen als hij de jas los heeft lekker in de taxi en als hij hem vast heeft wind en water dicht. Zie foto. Ik betaalde voor deze jas 20 euro. Tegenwoordig besteed ik per jaar ongeveer 4 tot 500 euro op jaarbasis voor alle kinderen inclusief schoenen. De kleding voor de baby is allemaal gekregen. Ik heb eenmaal een jasje gekocht voor een aantal bonnen die we hadden gekregen voor de kraamtijd. Ook een vestje.

Dan een opmerking over de voortuin, of we dat niet beter zelf kunnen doen. Dat is absoluut ook de bedoeling maar de wortelen moeten echt door een minigravertje uitgegraven worden. Daar vragen we een offerte voor op.

Er was ook een vraag over de dagelijkse boodschappen maar dat komt later aan bod.