dinsdag 27 februari 2018

Besparen op boodschappen

Ik heb de bonnetjes van de boodschappen van afgelopen maand geanalyseerd.
Ik heb het volgende gedaan:
1) Ik heb alle uitgaven opgeschreven in mijn agenda. (Ik kocht een saaie met ruimte genoeg per dag om de uitgaven te beschrijven en op te schrijven)
2) De bonnen heb ik in een plastic etui bewaard.
3) ik schreef iedere week alle posten en het totaalbedrag op
4) aan het einde van de maand telde ik de bedragen op
5) ik schreef alle boodschappen van de bonnen op dus: koffie en dan de hoeveelheid erachter.

Het boodschappenbudget en het algemene budget bedragen 700€ dat schrijf ik over op mijn Trio rekening.
Ter info: Een gezin met 6 personen waarvan 4 kinderen in de leeftijd van onze kinderen kunnen dit bedrag alleen al besteden aan voeding (bekijk deze link maar daar heb ik het nader beschreven
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1427362224052476&id=607669889355051)
Toch was het de laatste tijd lastig om daar op te blijven. En ik heb toch de ambitie omdat te doen.

Na alle posten te hebben opgeteld kwam ik op het volgende:
Levensmiddelen €595
Drogist €70,51
Kleding/tas €23,98
Tractaties afscheid dochter stage en zoontje school €25,44
Uitjes en cadeaus€118,55

Drogist is nogal een hoge post toch ook allemaal dingen die nodig zijn. Maar wellicht is het neter om voor sommige dingen een alternatief te kiezen.
Bijvoorbeeld: handzeep of dure vitamines van solar die kocht ik voor de oudere kinderen om even een boost te krijgen. Ik zou er natuurlijk ook voor kunnen zorgen dat ze hun groentjes altijd goed opeten. (Hihi) handzeep had ik gekocht voor de pompjes het was nu 1 plus 1 als ze op zijn maak ik mijn eigen zeep weer. Tandpasta en dergelijke koop ik bij action en ook de tandenborstels. Dat scheelt mij erg veel geld. De A.ction is een winkel waar je naar toe moet gaan met een lijstje en je daar aan houden. Ik heb daar geen probleem mee maar zie wel de hebberigheid die om de hoek kan komen. Ik koop daar bijvoorbeeld ook biologisch afbreekbare zakken voor in de compostbak op aanrecht. Schoolspullen voor zover nodig koop ik daar ook. Ik kom er sporadisch 6 keer per jaar. Ik bestel online bij kruidvat als ik in de folder aanbiedingen zie die ik gebruik.

Uitjespost was hoog dit keer een feest waarvoor geld in een envelop werd gevraagd, en twee keer een uitje voor man.

De levensmiddelen heb ik allemaal opgeschreven op een papier zie foto.
Ik kan eruit concluderen dat ik eigenlijk keurig bezig ben. 2 ons gesneden per week, weinig vlees, scharrelkip van de poelier. Geen priklimonade  geen luxe koeken. Wel frietjes en af en toe harde broodjes maar dat beslaat met ons grote gezin maar een bedrag van 5 euro. Producten als noten, roomboter en kruiden houd ik er fijn in❤ Bovendien valt op dat ik vrijwel alles in de aanbieding koop of met een korting sticker. De markt is ook qua groente erg goedkoop voor mij en ik laat me lijden wat ik daar kan krijgen. Ik ben nu echt weer uitgebreider aan het koken. De baby wordt wat makkelijker dus ik heb ook wat meer tijd om de sperciebonen gehakt sathé van koken met Karin te maken.

Conclusie: Het geld gaat vooral op aan uitjes/ en drogist post. Daar zal ik nog meer op proberen te bezuinigen. Ik heb deze maand een bestelling bij het Kruidvat gedaan online naar aanleiding van hun aanbiedingen.