maandag 12 december 2016

Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken doe ik altijd tussen Sinterklaas en Kerstmis.
vorig jaar was de voordeligste keuze de zorgverzekering van de Friesland. Omdat wij in Friesland wonen zijn de gecontracteerde zorgaanbieders altijd in de regio.
Ik heb een aantal tips opgesteld om te vergelijken. • Pak je glazen bol en kijk in de toekomst. Wat voor zorg ga je nodig hebben? Dit lijkt onmogelijk en dat is het ook wel een beetje. Voor het eerst, heb ik dit jaar zorg nodig gehad. Ik ben naar de diëtiste gegaan en heb verstandskiezen moeten trekken. Misschien moet ik een scan voor mijn lever omdat de waarden niet helemaal goed zijn. 
 • Ben je gezond? En heb je een buffer? De kortste klap is om een basisverzekering te nemen met een verhoogd eigen risico. Dat heb ik de afgelopen jaren ook gedaan. En daar heb ik veel geld mee bespaart.


 • Tel alle zorgkosten op die je dat jaar zelf hebt moeten betalen. kijk wat voor tandartsbehandelingen je hebt gehad bijvoorbeeld. Bij mij was het totaal €327,65 voor iedereen, mijn man heeft 250€ vergoed gekregen. ik niets het leeuwendeel is voor mij en komt boven de 250€ uit. Twee keer de mondhygiënist en twee keer controle zit ik al op de vergoeding van 250€ daarom neem ik nu ook een kleine tandartsverzekering. Maar betaal de ortho voor dochter zelf. en voor mijzelf ook.


 • Neem, mocht je niet dezelfde wensen hebben en een partner. Beide een verschillende zorgverzekering. vergelijk die ook apart van elkaar. Verzeker de kinderen bij een van de ouders die het best verzekerd is. De tandarts wordt bijvoorbeeld gewoon vergoed voor kinderen jonger dan 18 jaar. De orthodontist dan weer niet. Voor mensen bij de Friesland, die vergoeden alleen nog orthodonthie bij de allerduurste aanvullende verzekering. Best de moeite om te gaan shoppen. EDIT EDIT kijk vooral deel 2~!!!!!
 • Vergelijken kan bij independer, en bij bijvoorbeeld de consumentenbond. Die laatste daar ben ik lid van. Als er een beste verzekering uit de bus komt, kijk dan ook even op de site van de verzekering. 
 • Soms krijg je korting of is het nog wat goedkoper.


Bij independer kun je alle verzekeringen in het lijstje bekijken. Zo kwam bij mijn man de Friesland toch weer het best uit de bus. Het goedkoopste maar niet de best voor independer omdat die niet alle zorgverleners contracteerde, maar wel weer alle zorgverleners in Friesland.

Na een avondje puzzelen ga ik naar zorg en zekerheid en man weer naar de Friesland. omdat ik zoveel ben afgevallen en niet weet of ik daardoor nog een keer naar het ziekenhuis moet oid, neem in nu geen verhoogd vrijwillig risico. Wij betalen bijna 36€ meer komend jaar en vooral mijn man heeft minder vergoeding.


 • De dieetist en de ortho voor dochter en mijzelf betaal ik zelf. Het heeft geen zin om daar nog extra verzekeringen voor af te sluiten. ik betaal voor 6 keer dieetist 75€ ik ga straks eenmaal per maand en dus kan ik die 12,50 zelf wel opbrengen ipv, mijn eigen risico op te souperen. Dochter heeft haar orthovergoeding al op, en je dat krijg je maar één keer ;-) dank Jolanda! ;-0

 • Bekijk ook of je via het werk een collectiviteits zorgverzekering kunt afsluiten. Bij ons kon dat ook maar alleen bij de duurdere verzekeringen. Zaak om goed op te letten!

 • Totaal: Verzekering man en kids: 119,40-----) kon achteraf nog goedkoper 114,60 maar die zorgverzekering vergoedde de logopedie niet voor zoontje. met aanvullende verzekering voor fysio (9keer) aanvullende tandverzekering 75% van 250€ 
 • verzekering vrouw of vlierbloesem: 110,70 (zonder fysio) of 112,45 met 6 keer fysio (dat wil ik proberen voor mijn  hyperventilatie..) ook met een kleine aanvullende verzekering voor tandarts. Met tee keer in het jaar mondhygiëne ben ik al quitte.


Tot zover.

Hebben jullie al zorgverzekeringen vergeleken?
20 opmerkingen:

 1. Ik heb er net een stukje over geschreven voor morgen! De samenvatting: ik vind het lastig. Inderdaad iets met die glazen bol. Ik ben een jaar voor zekerheid gegaan, met minimaal eigen risico, wel bij dezelfde verzekeraar. Normaal heb ik altijd zo uitgekleed mogelijk met maximaal eigen risico, maar ik verwacht dat er het komende jaar wel eens gebruik van kan worden gemaakt. Dan staat de korting van +- €284 niet in verhouding tot de ongeveer €500 die dan extra betaald moet worden. Althans.. nu begin ik weer te twijfelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja zie je! Volgens mij heeft iedere consuminderaar dit!

   Verwijderen
 2. Independer is alles behalve onafhankelijk; da's wel handig om even in gedachte te houden.

  Ik denk dat ik dezelfde verzekering hou. Ik heb een deel van mn eigen risico verbruikt; dit was niet te verzekeren. Verder eigenlijk weinig extra kosten. Alleen mn beugel betaal ik zelf, maar als ik die wil laten vergoeden betaal ik m al voor 80% zelf vanuit de premies. Dus dat doe ik sowieso zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je hebt gelijk hoor! ik word niet gesponsord hoor. ieder jaar schrijf ik een stukje en zet ik dat er expliciet bij maar daar ben ik nu wat laks meegeweest. ik noem ook van de consumentenbond die is wel heel ok. En gewoon via de site van de verzekeraar verzekeren natuurlijk.

   Verwijderen
  2. Beugel voor volwassenen is bijna altijd lonender als je het zelf betaald. Denk ik. Gelukkig valt mijn beugel waarschijnlijk goedkoper uit en gelukkig kan ik het in gedeelten betalen.

   Verwijderen
 3. Het blijft een lastig rekensommetje. Ik heb voor mezelf al een paar jaar gekozen voor een verhoogd eigen risico. Ik had natuurlijk ook niet kunnen voorzien dat ik dit jaar opgenomen zou worden met een blindedarm-ontsteking. Dat is dus inderdaad koffiedik kijken.
  Een aanvullende verzekering heb ik zelf niet, manlief wel: de hoogste zelfs ivm ortho voor de kids. Gelukkig is dat inmiddels klaar dus daar kunnen we nu kiezen voor een lagere aanvullende verzekering. Dat moet ik nog wel uitzoeken, verder blijven we bij onze huidige verzekeraar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja je kan er niets van zeggen. Het is kleauten...

   Verwijderen
  2. Man heeft nu ook een lagere aanvullende, wat was ik blij dat hij geen verhoogd eigen risico had met die operatie aan die knie.

   Verwijderen
 4. Ik houd dezelfde verzekering met het maximale eigen risico en 80/20 tandarts tot 500€. Vorig jaar had ik dat ook. De tandarts is dit jaar 204€ twee keer naar de mondhygienste is 200€ dus dat haal ik er weer uit. Ik betaal in een keer voor 3% korting en betaal in 2016 zodat ik minder spaargeld heb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies ik dus ook twee keer mondhygienne en ik heb de tweede van dit jaar doorgeschoven naar jnauari ;-) dan heb ik weer een aanvullende verzekering.

   Verwijderen
 5. Ortho kan wel weer opnieuw afgesloten worden bij een andere verzekeraar. Zo stappen wij voor kind nu over naar een andere verzekeraar die geen wachttijd hanteert en kunnen we weer opnieuw aanspraak maken. Terwijl de verzekering zelf goedkoper is. Dat kan dus de moeite waard zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij is anders verteld door een verzekeraar, gelukkig hebben onze kinderen het aardig gered met de vergoeding van onze zorgverzekeraar. Alleen de nachtbeugel die dochterlief nu nog een jaartje moet dragen hebben we zelf moeten betalen omdat we door de vergoeding heen waren.
   Fijn dat er bij jouw nieuwe zorgverzekeraar geen wachttijd is, je ziet toch dat dit steeds vaker ingevoerd wordt. Ook geen vragenlijst die ingevuld moest worden, en geweigerd kunnen worden ivm al het hebben van een beugel?

   Verwijderen
  2. Nee, we mogen zo door. Ik heb contact met ze gehad en verteld dat kind nu al een beugel heeft. Was geen probleem, geen wachttijd.

   Verwijderen
  3. Nee, we mogen zo door. Ik heb contact met ze gehad en verteld dat kind nu al een beugel heeft. Was geen probleem, geen wachttijd.

   Verwijderen
  4. ja ik ben nu ook overgestapt voor man! Zie deel 2! bedankt Martine! En Jolanda ook bedankt super!

   Verwijderen
 6. Ik ben idd ook door verhaal van Martine weer even goed naar ortho verhaal gaan kijken. Bij interpolis was vergoeding van 2000 naar 1500 gegaan. Zo balen, want begroting is ong bij ene kind 2500 en bij andere kind 2000, bij allebei al een klein stukje onderweg. Heb vandaag achmea aan lijn gehad en die hebben geen wachttijd, ga dus wel overstappen, want dan begin ik weer met 2000 opnieuw. Wel duur, incl tandartsverz. tot 500 en aanv. voor ortho alleen al voor man 170, ik ong 120, maar dat zij dan maar zo. Anders wordt het nog duurder. Groet Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben een verzekering bij pro life, en daar blijven we ook. Niet verder gekeken. We willen niet meebetalen aan bijv. Abortus,en dan houd je niet zoveel zorgverzekeringen over. We kijken wel of we m aan kunnen passen.bij mij zal t omhoog gaan ivm de komst van de baby, misschien bij manlief wat naar beneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omdat ik het zon lastige keuze vind en omdat mijn werkgever mijn premie voor basis en tandarts betaald, blijf ik altijd waar ik ben. C.z. een korting van 125€ maandelijks krijg ik nergens anders.
  Mocht mijn werkgever in de toekomst geen vergoeding meer toepassen, dan ga ikook vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen