vrijdag 1 juli 2016

Creatief met een klein budget

Ik ben alweer even bezig om strak in het harnas te raken of te komen met mijn financiën. Ondanks dat wij een bovenmodaal inkomen hebben (momenteel) houd ik mij strak aan een te besteden budget van €650 Dat zijn alle kosten; Boodschappen, kadootjes, verzorgingsproducten, dieren en tuin kosten. Ook kleine uitgaven voor het huis en de verjaardagen en feestjes probeer ik daar van te doen. Wij hebben een gezin met vijf personen. Het nibud hanteert voor ons gezin een boodschappen budget (uitgaande van 30 dagen) van €602,10 klink  Gemiddeld geef ik €450 aan boodschappen uit. Vlees eten wij alleen biologisch of ambachtelijk, en de groente komt veelal uit het dorp zelf. Vaak en meestal biologisch. Soms ook niet, mijn budget is leidend.
Omdat ik een enorme hekel heb om op zaterdag boodschappen te doen, heb ik bedacht om hetzelfde als Teunie van eenvoudigleven.blogspot.com te doen en maandboodschappen in te slaan. Bij ons wordt echter niet bezorgd, maar moet je het ophalen bij een pick up punt. Zodoende heb ik gisteren besteld en haalt mijn man het vanavond na zijn werk op. Het zijn vier kratten geworden. Hoe het mij allemaal bevalt zal ik later bloggen. Later ga ik ook nog we wat dieper in op do's en dont's wat betreft boodschappen op een budget.
Verder was ik erg ijverig en dat moet ik toch wel wat bekopen met strop in de keel achtige verschijnselen en wat hyperventilatie, gisteravond snoeiharde hoofpijn. Wat dat betreft ben ik er nog niet. Dit iss onze dochter haar kamer helemaal gepoetst en schoon. In het najaar het volgende project, ze krijgt nieuwe kozijnen en dan is het een goed moment om haar kamer te schilderen en nieuwe gordijnen te maken. Voor nu heeft ze tocht een heerlijke meisjes kamer met haar brocante meubeltjes (die ze van haar oma kreeg)
 Dochter slaapt op de zolder wat héél vroeger het kantoor was, het is daar wel heel warm en daarom heeft zij als het warm is ventilatoren in haar kamer. Ooit willen we nog graag een dakraam extra in haar kamer. Gisteren heb ik het helemaal gepoetst van boven tot onder, nu moet ze het zelf weer bijhouden. (wat een make up ik kan me niet meer herinneren dat ik daar om gaf ;-) Ze betaald het van haar folderwijk, ieder zijn meug. Ze heeft een bureau van een losse smalle plank, met een goede bureau stoel uit ons oude kantoor. Die zit fantastisch zegt ze.

 Zoon zijn kamer en daar had ik al eerder over geschreven, ook helemaal spik en span. De kamers van de kinderen zijn ook allemaal low budget. klik en klik De kast is van ikea en is het enige nieuwe (nou ja en de playstation ;-)) Het bed was van ons, het dekbed hebben we gekregen, het overtrek kocht ik bij de kringloop en is van wit katoen en was ik gewoon op 60 graden. Ik geloof dat ik er €2,50 voor betaald. Het bureau is vrij groot en kocht ik bij de kringloop. De bureaustoel komt ook van de zaak (die we verkocht hebben) Bij dochter is haar bed ook tweedehands we hebben alles gekocht voor €50 inclusief nieuw matras.
Dat het werk nooit afkomt zie je hier ;-) Hier schrijf ik mijn todo list op of afspraken en dergelijke. Soms ook een mooie spreuk. Voor onze zoon hangt er een postertje met daarop de emoties, het helpt hem om een en ander onder woorden te brengen. Maar vooral om alle emoties te herkennen.


Ik vond een recept om zelf vla te maken en ik had juist nog een vanillestokje gekregen van mijn moeder. De volgende keer moet ik toch wat doen tegen het dikke vel ;-) en we hadden een lekker watertje bij het eten