vrijdag 4 maart 2016

Een dagje uit voor bijna niets!

Het is voorjaarsvakantie in het Noorden. Onze jongste zoon ging aan het begin van de week logeren bij zijn tante in de hoofdstad van onze provincie.
In alle vakanties heeft de provinciale vervoerder A.rriva een super actie Kids4Nix, Kinderen tussen de 4 en 11 jaar zijn gratis als hij of zij meereist met een betalende volwassene. Onze dochter heeft een bus abonnement, en moest natuurlijk ook mee, we gingen met de bus. Dat was ons eerste uitje. Kosten €5 per rit ik rijd met korting.

Gisteren was het ook een fijne dag, we hebben een vriendje van jongste uitgenodigd. Hij was om tien uur present. Eerst konden de jongens lekker spelen. Tussen de buien door was het mooi weer, ze hebben nog gesprongen op de trampoline.
Ik had ondertussen poffertjesmeel gemaakt volgens het recept van het boek van Teunie; Dat doen we lekker zelf! (fantastisch boek, al helemaal gekreukt en met bloem besmeurt van het gebruik in de loop der jaren) Het moet even staan omdat je gist gebruikt. Mijn gietijzeren pannetje warm laten worden en heel wat poffertjes gebakken. Zelfs de oudste van 16 deed mee met het feest, het was voor hem een fijne versnapering voordat hij weer vakken moest gaan vullen in de plaatselijke super.

Na de poffertjes hebben we vlug alles opgeruimd en de zwemkleding gepakt. Ik had het e ticket van maandag bij me, en we gingen weer met de bus. Het vriendje was niet vaak met de bus geweest en zag zijn ogen uit. Binnen tien minuten waren we bij het gemeentelijke zwembad. De beide jongens zwemmen daar en mochten gratis naar binnen, omdat ze ook zwemles in dit zwembad hebben.
Het zwemmen was erg leuk, er was een groot drijvend opblaasding met dolfijnen (waardoor ik iedere keer aan het televisieprogramma Rambam moest denken)
De jongens hebben hun zwemdiploma nog niet, dus ik moest goed opletten. Bij de bar kon je allerlei soorten snoep en ijs kopen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, allerlei kinderen die zoetigheid zaten te verorberen op de bankjes naast het zwembad. De jongetjes kregen daar ook wel zin in en liepen ook naar de bar. Ik beloofde ze na het zwemmen een ijsje. De jongens gingen weer enthousiast  van de glijbaan. Na dik anderhalf uur werden de jongens best koud en besloten we onder de warme douche te stappen, in de kleedkamers was het even opletten dat iedereen goed zijn kleding aankreeg.
Ik loste mijn belofte in en ze mochten een waterijsje kiezen, een ijsje van onder de euro. Helemaal geen gemopper ze waren super blij met het knetter ijsje van 65 cent. Het was ook beslist niet duur.
Toen het ijsje op was, toverde ik nog een broodbakje met poffertjes te voorschijn die over waren. Die hebben de jongens fijn opgegeten.
Toen gingen we weer terug met de bus. We brachten het vriendje weer naar huis, en hadden een heerlijke dag.

De kosten zwembad €4 euro voor een volwassen persoon, 2 ijsjes €0,65 = €1,30,- en de bus voor mij €2 totale kosten €7,30

Ook in de vakantie gratis met de bus met A.rriva? klik hier