donderdag 23 april 2015

Mijn dag als huisvrouw :-)

Met de was en het huishouden ben ik iedere dag wel een paar uurtjes zoet. Ik ben niet bijzonder proper, maar ik draai soms wel twee wassen per dag. Ik stofzuig iedere dag. De badkamer schoonmaken opruimen. Ik en er aardig wat uurtjes zoet mee. Ik doe ook extra dingen omdat de twee weken na volgende week voor de basisschool kinderen vrij zijn.Dan wil ik niet de hele vakantie bezig zijn met huishoudelijk werk.
Ik begin s'ochtends als ik zoon heb weggebracht met de ontbijtboel en de kamer op te ruimen. Et liggen altijd wel autootjes waar s ochtends meegespeeld is, een vieze koffiekop op de salontafel ene open geslagen krant. Ik ben ongeveer een half uurtje bezig om overal een doek overheen te halen en te fatsoeneren. Maar dan heb ik de vaatwasser uitgeruimd, de wc gepoetst, de afwas gedaan, de was in de machine gedaan en de planten buiten water gegeven. 
Als ik dat klaar heb drink ik koffie en dan bekijk ik wat er op het huishoudschema staat.
Ik voeg vaak bij die taken een opruimklus toe. 
ik heb ook allerlei boeken gelezen, maar een kastje per dag werkt voor mij toch het best. Vandaag moet ik nog wat werk voor de zaak doen, en ik wil nog wat verse groente bij de tuinder halen.
Ook zal ik onze slaapkamer nog even moeten stofzuigen.  Daar ben ik gisteren niet meer aan toe gekomen. Onze jongste heeft veel begeleiding nodig en is alle middagen vrij van school dan wil ik middags niet teveel moeten. Ik wil volgende week eens bijhouden wat ik allemaal precies doe op een dag. Buiten mijn koffiekwartiertje om ben ik altijd wel bezig. En heb ik zelfs het gevoel dat ik nu wat achterloop want ik moet nodig de voortuin onder handen nemen!