dinsdag 10 februari 2015

Wie wat bewaart die heeft wat

Ik kocht twee pakjes grootmoeders snoepjes, de kinderen kregen er zo nu en dan één en de noga gaf ik weg. De verpakking hield ik. Voor een RAMSJ verjaardag kado, maakte ik borstplaat snoepjes en hergebruikte ik de verpakking weer. Kosten nihil.
Lege pakjes en keukenrollen gaan naar de school. Mooie flessen met kurken of draaidoppen of beugeldoppen bewaar ik ook. Ik heb net weer een boel van die flessen afgeweekt in de soda voor de vlierbloesemlimonade.
Kadopapier bewaar ik ook altijd, net als gratis cadeaus in tijdschriften.
Bijvoorbeeld monsters. Die tijdschriften krijg ik dan ook weer. Ik bewaar het in mijn kado tas waar ik iedere keer weer dingen in stop die ik kan gebruiken.
De andere dingen bewaar ik in mijn voorraadschuur die er momenteel uitziet als een ontplofte voorraad schuur. De rest van het huis is trouwens wel toonbaar door eerdere opruimwerkzaamheden.
Voordat jullie denken bah wat een chaoot ;-)
Lintjes en strikjes bewaar ik ook.
En ik gebruik het ook allemaal weer, het doet mij deugd dat ik goedkoop een stuk oase en kerst dingetjes voor mijn dochter uit een schoenendoos kan toveren keurig opgeborgen in een vrij lege kast. Of dat ze spullen nodig heeft voor haar knutselprojectjes.
Ik heb wel wat. Het moet natuurlijk niet te gek worden hé, er zijn grenzen op een gegeven moment heb je genoeg glazen potjes en bewaar je alleen de lege honingpotten van de Traaij. Ik heb altijd de grote en daar kun je mooie cake in a jar van maken
van pinterest


Altijd leuk om te geven en te krijgen. Het moet natuurlijk niet te gek worden, Je hebt natuurlijk niet alles nodig wat je kunt bewaren... Die lege potjes zijn ook weer goed voor eigengemaakte jam.

Wat bewaar jij wat van pas komt?

9 opmerkingen:

 1. Nee, mooie potten gooi ik ook niet weg. Al bewaar ik nu steeds minder omdat wij niet teveel spullen willen verhuizen als het zo ver is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook potten, srikjes, lintjes, mooie zakjes, altijd handig, o ja kadopapier, touwtjes, raffia, vanddag nog een tas vol potten gekregen. Ik wordt er blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Potten bewaar ik ook, ik hoop dit jaar eens zelf jam te gaan maken.
  Ja, wat nog meer...goh, eigenlijk niet heel veel. We doen bijna niet meer aan cadeautjes dus dat scheelt ook. Alleen neem ik soms iets mee wat ik zelf gebakken heb ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier bewaren we mooie potjes, flesjes en verpakkingen , altijd leuk om zelf gevuld weg te geven. Strikjes ed heb ik jarenlang gespaard maar dat werd een beetje veel dus dat doe ik niet meer. Maar ik maak zelf lavendelolie enzo en dat wordt dan ik leuke flesjes cadeau gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oude (schone!!!!) Pantys om frituurolie mee te filteren.
  Lege boterkuipjes, dochter bewaart er frutsels in.
  Lege ijsbakken, handig als diepvriesdoos voor soep.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Potten klein en groot van Hak, en jampotten. Ik maak er zelf mijn stoofperen en appelmoes. Gaat geweldig goed. Daarnaast maak ik van pruimen diverse taartvullingen met chocolade. Die gaat ook in de kleindere potjes. Verder bakjes van de chinees, die hergebruik ik voor mijn diepvries voorraad. Ik kook altijd grotere porties zoals, erwtensoep, nasi, bami, andere soepen, hachee, chili con carne, pastasaus enz. Altijd handig als je dingen op voorraad hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik probeer toch wel zo veel mogelijk weg te gooien. Ik bewaar wel plastic zakjes en postelastieken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij bewaren ook wel dingen als knopen , voor de knopentrommel, een rits uit een broek /jas die kapot is om weer her te gebruiken , post elastieken , blikken grote bussen om bloem etc in Roemenië in te bewaren , lege conservenblikken als strijkvaatje bij het verven . Schroefjes, moeren etc die de mannen weer kunnen gebruiken .

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooie blogje, ik zag u via andere haaksters, ik volg meestal blogjes met dezelfde hobby,s...leuk om hier te lezen...thanks!

  BeantwoordenVerwijderen