maandag 2 februari 2015

Leftovers

Een van de grote geneugten van het consuminderschap is het opmaken van restjes.
Ik ben van het type bourgondische consuminderaar. (O ja joh Bert vertel!~)  Dat betekend dat ik altijd wel wat eten over heb. Zo kan het ook dat iedereen met ons kan mee-eten. Dat vind ik gezellig en waar 5 monden eten kunnen er ook 6 eten.
Maar door een roestvrijstalen slot op mijn portemonnee, vries ik restjes niet alleen in of bak ik de aardappelen tot gebakken aardappelen wat iedereen nog wel kan bedenken.
Nee ik maakte van de leftover aardappelen een vegetarisch slaatje.
De mannen die moesten ITen en vakkenvullen bij de A.ctione hadden een hongerklop daar warmde ik drie porties macaron/spaghetti/penne met een tomatensausje voor op.
Gewoon pling in de magnetron, en op de helft even door scheppen. Anders heb je een koud binnenste, en ik hoor nog wel eens wat gemor bij de mannen over opgewarmd eten.
Dat betreft alleen maar gemor hoor, klagen helpt niet. En zolang ik ze herinner aan vakanties en sabbaticals valt t mee. Het gemor wordt wel eens luider als er geen eitje meer bij te bakken valt. Dat fluft toch nog iets de smaak op volgens manlief.. :-)
Maar voor dochter en ondergetekende maakte ik een vegetarisch huzarenslaatje.

Het recept:
Nodig: gekookte aardappelen, augurken, zilveruien, 3 eitjes, een zure appel, bio mayo, bio tomatenketchup, zout en kerrie! mosterd


Stamp de aardappelen met de aardappelstamper (minimalisme Val doet het veel liever met 2 vorken maar dat vink hartstikke knap, ik gebruik mijn aardappelstamper overal voor, hij werkt ook goed als pondje rundergehakt fijn hakker in de koekenpan probeer maar eens)
Doe er een sausje van mayonaise/tomatenketchup mosterd door de fijngestampte aardappelen.
Het moet niet erg nat zijn. Doe vervolgens de andere ingredienten zeer fijngehakt door desgewenst de keukenmachine/jezelf of een kind, door het goedje en je hebt een lekker slaatje, voor op brood of een klein bolletje op een bordje. Of als avondeten.Voor de rest is alles hier wel goed, Vorige week hadden we een zieke dus ik heb niet veel aan minimaliseren gedaan. Omdat ik nodig was. Maar ik heb een keurige slag geslagen.
Soms wordt  in dit huis ook wel enigszins een woord gezegd wat niet helemaal door de beugel kan vooral door sommige pubers .. Daarvoor hebben wij deze in het leven geroepen

Je ziet er zit al wat geld in, dus ja helaas..
En voor nu een goede nacht het is hier koud, dus ik ga de was nog in het trapgat hangen en dan lekker slapen. Welterusten.