maandag 2 februari 2015

Leftovers

Een van de grote geneugten van het consuminderschap is het opmaken van restjes.
Ik ben van het type bourgondische consuminderaar. (O ja joh Bert vertel!~)  Dat betekend dat ik altijd wel wat eten over heb. Zo kan het ook dat iedereen met ons kan mee-eten. Dat vind ik gezellig en waar 5 monden eten kunnen er ook 6 eten.
Maar door een roestvrijstalen slot op mijn portemonnee, vries ik restjes niet alleen in of bak ik de aardappelen tot gebakken aardappelen wat iedereen nog wel kan bedenken.
Nee ik maakte van de leftover aardappelen een vegetarisch slaatje.
De mannen die moesten ITen en vakkenvullen bij de A.ctione hadden een hongerklop daar warmde ik drie porties macaron/spaghetti/penne met een tomatensausje voor op.
Gewoon pling in de magnetron, en op de helft even door scheppen. Anders heb je een koud binnenste, en ik hoor nog wel eens wat gemor bij de mannen over opgewarmd eten.
Dat betreft alleen maar gemor hoor, klagen helpt niet. En zolang ik ze herinner aan vakanties en sabbaticals valt t mee. Het gemor wordt wel eens luider als er geen eitje meer bij te bakken valt. Dat fluft toch nog iets de smaak op volgens manlief.. :-)
Maar voor dochter en ondergetekende maakte ik een vegetarisch huzarenslaatje.

Het recept:
Nodig: gekookte aardappelen, augurken, zilveruien, 3 eitjes, een zure appel, bio mayo, bio tomatenketchup, zout en kerrie! mosterd


Stamp de aardappelen met de aardappelstamper (minimalisme Val doet het veel liever met 2 vorken maar dat vink hartstikke knap, ik gebruik mijn aardappelstamper overal voor, hij werkt ook goed als pondje rundergehakt fijn hakker in de koekenpan probeer maar eens)
Doe er een sausje van mayonaise/tomatenketchup mosterd door de fijngestampte aardappelen.
Het moet niet erg nat zijn. Doe vervolgens de andere ingredienten zeer fijngehakt door desgewenst de keukenmachine/jezelf of een kind, door het goedje en je hebt een lekker slaatje, voor op brood of een klein bolletje op een bordje. Of als avondeten.Voor de rest is alles hier wel goed, Vorige week hadden we een zieke dus ik heb niet veel aan minimaliseren gedaan. Omdat ik nodig was. Maar ik heb een keurige slag geslagen.
Soms wordt  in dit huis ook wel enigszins een woord gezegd wat niet helemaal door de beugel kan vooral door sommige pubers .. Daarvoor hebben wij deze in het leven geroepen

Je ziet er zit al wat geld in, dus ja helaas..
En voor nu een goede nacht het is hier koud, dus ik ga de was nog in het trapgat hangen en dan lekker slapen. Welterusten.

4 opmerkingen:

 1. Haha, manlief hier wil ook best leftovers eten maar heeft er dan ook wel graag een ei of een stukje vlees bij. En die mort dan dus ook.
  Slaatje klinkt lekker zo.
  Die pot is ook een goed idee, zo leren ze het misschien ooit eens af. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet morren. Eitje vult de maag beter denk ik. Lekker slaatje. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat altijd zo leuk klinken: iedereen kan mee eten. Ik ben wat betreft een erg afgemeten kok. Ik heb altijd net genoeg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kook ook altijd royaal. Ik weet nooit van te voren hoeveel er gegeten gaat worden en jongste zoon eet ook altijd warm bij de lunch ivm zijn glutenvrije dieet. Ik kan soms niet goed maat houden, maar sinds oudste zoon weer thuis woont is hij ook een liefhebber. Verder maak ik van restjes graag salades of ik gebruik het weer in een ander gerecht. Vanavond eten we curry en daar kan mooi het restje gekookte worteltjes door.
  Vanmiddag heb ik burgers gemaakt van een rest andijviestamppot. Heerlijk :-) Helemaal met dit koude weer.

  BeantwoordenVerwijderen