zondag 22 februari 2015

Van kleding en een middelbare school uitzoeken

En dan is het alweer een lange tijd geleden dat ik heb geblogd. Nu mijn PC tje boven staat komt er niet zoveel meer van.
Maar er is goede hoop dat mijn laptop weer gereanimeerd kan worden dus daar gaan we dan maar op hopen.
Ik ben nu wat herstellende van een griep, althans dat lijkt dan zo maar de volgende dag zit ik dan weer met spierpijn in mijn lijf en koorstbuien. Wellicht zal ik er goed aan doen om toch maar weer eens naar de huisarts te gaan. De laatste keer dat ik daar ben geweest is in 2006 dus ik denk dat hij het wel aardig zal vinden. Overigens zie ik hem weleens natuurlijk mijn kinderen moeten ook weleens een bezoekje brengen.
Eigenlijk heb ik nog zoveel in mijn hoofd voor mijn blog, een metamorfose en doorgaan met mijn creatiefmetweinig serie alhoewel mensen daar anders over kunnen denken natuurlijk. We hebben geen 20 euro leefgeld in de week.
Wat in het vat zit verzuurt natuurlijk niet.

Ondanks mijn griephoofd heb ik met een oude telefoon op de bank via marktplaats wat nieuwe tweedehands kleren voor de man en de oudste gescoord. Hij vind merkkleding wel mooi maar dat vind ik te duur. En hij zelf ook hoor, daarom kopen we bij de H.M kleding en t shirts en dergelijke neemt hij van de a,ction daar werkt hij zelf ook.
Ondergoed heb ik daar laatst van k.appa gekocht voor goed 2 euro de onderbroek en ze blijven keurig in de was. De L.otto onderbroeken overigens ook die ik daar een jaar eerder kocht.
Ik koop via marktplaats soms merkkleding voor een prikje. MAar ook wel Hen M of Z.ara.
Nu kocht ik een Hugo Boss overhemd voor man zijn werk voor 7 euro, 3 spijkerbroeken voor 31 euro waarvan 2 van jack en jones en 1 van gstar. Een smal mannetje heb ik en die jeans staan vaak goed. Ik kan dat meestal wel van de foto zien of het wat is. Soms lukt het niet en dan verkoop ik het weer via marktplaats maar meestal gaat het goed.
Ik kocht ook een trui van de Sting die we bij de Sting zagen vorig jaar voor 49 euro nu kocht ik hem voor 7 euro. Het voordeel van kleding vna marktplaats is dat het bij me thuis wordt bezorgd, en dat ik er niet voor naar de stad hoef. Ik ben nu toch ook echt niet fit dus dat komt goed uit.
De pakjes zullen deze week wel binnen druppelen.

Verder zijn we afgelopen weken bij verschillende open dagen geweest. Want onze dochter gaat na de vakantie ook naar de Middelbare School. Wij vinden het belangrijk dat ze zich goed voelen en dat voelde dochter zic hbij een school in de grote stad. Dat betekend na de zomer 105 euro per maand bus kosten erbij. We hebben met zoon overlegd dat we dan niet meer een trein kaart kunnen betalen. Hij wilde ook wel met de bus naar school. Zodat we nu twee buskaarten hoeven te betalen voor 105 euro per maand= 210 euro. Voor de trein betaalden we 152 euro per maand.
Ik kan ook nog een beetje proberen om ze losse weken te geven als er vakanties er aan zitten te komen.
Bijvoorbeeld voor de kerstvakantie. Ik moet het allemaal nog uitzoeken.

Komende week is het hier vakantie, tijd voor mij om nu in mijn nest te duiken wil ik nog een beetje fit worden.


7 opmerkingen:

 1. Gaar het ook altijd goed wat je koop op MP? alles wat je van te voren betaalt komt ook aan, of wordt je wel eens opgelicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zeg, wat een hoop geld, die buskosten. Tja, dat is bij ons dan het voordeel dat we in een stad wonen. Niet dat we veel keuze hebben qua middelbare school hoor. Is het van jullie uit niet te fietsen naar de stad, of is dat echt te ver? Vroeger fietste ik ook 10 km naar school en neefjes van ons fietsen er wel 20. Maar dat vind ik ook best ver hoor.
  He bah, die griep! Gun jezelf de tijd om goed uit te zieken hoor. Ik was er wel 7 dagen mee zoet voordat ik me weer een beetje mens voelde. Met griep ga ik nooit naar de huisarts, eigenlijk kan hij daar toch niets mee doen. Veel drinken en paracetamolletjes, that's it. Maar ow, wat heb ik me ziek gevoeld. Dus ik leef met je mee, een virtuele knuffel van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He bah de griep. Gelukkig hier nog niet. Wat een onkosten allemaal. Het leven wordt steeds duurder dat is goed te merken. Je hebt groot gelijk dT je kleding op die manier aanschaft. Scheelt een hoop geld en kinderen willen nogal eens wat anders. Sterkte met uitzieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil graag vragen, hoeveel uren reistijd gaat dit ten koste van je zoon en dus van zijn studietijd? 50 euro kunnen misschien ergens anders vandaag gehaald worden als je zoon veel tijdwinst heeft door de trein.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via Marktplaats krijg ik regelmatig kleertjes met vlekken of gaatjes, terwijl ze volgens de verkoper in goede staat waren... Heb jij daar geen last van?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje... wat een bedragen!

  En tja... die ziekmakers.... ook wij zijn nu eventjes de klos.. :o( Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn leuke prijsjes zeg, van die kleding op marktplaats.

  Het OV is bij ons ook een grote kostenpost. Voor de treinreis van mijn oudste zoon naar school betalen we per jaar 2500,-.....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen