woensdag 13 augustus 2014

Kleedjesmarkt

Laten we zeggen dat mijn vorige blogje work in progress is. Gisteren alweer met teveel mensen lopen kletsen in het dorp, maar ik was samen met dochter en zoon aan de kleedjesverkoop aan het doen. Ik heb de gesprekjes wel lekker oppervlakkig gehouden zodat het geen enkele vorm van energie heeft gekost.
De andere "kwestie" zal ik morgenavond aanpakken, en daarbij ook de lijstjes maken van dingen die ik wil afronden.

Er was gisteren kleedjesmarkt, en ondanks de regen hebben we een leuke dag gehad. Zoontje kon zijn draai ook wel vinden. die heb ik voorgelezen, later zijn we verkast en kon hij mooi bij zijn grote neef zitten. Daar ging hij mee een rondje markt maken. We hadden drie shoppers vol spullen waar ik echt moeite voor moest doen om iets bruikbaars te vinden om te verkopen. Dat is een goed teken denk ik dan heb ik al veel opgeruimd. In ieder geval heb ik gisteren al mijn VT wonen jaargangen en 101 woonideeën verkocht, want wie heeft die bladen nodig als er pinterest bestaat? Nou ja ze zijn weg en ik heb moeten slikken want ik had ze al zolang verzameld, maar het is allemaal ballast hé.
Toen we weggingen hebben we het overige goed in plastic tassen gedaan en naar de kringloop gebracht. Verder verkochten we kleding, een waterkaraf, wat stripboeken en wat beeldjes.
Dochter heeft 29 euro verdiend.  Het was natuurlijk (kinder)kleedjesmarkt, dus daar ging de opbrengst ook naar toe. Tussen de middag heb ik de kinderen een broodje hamburger van de slager beloofd, en dochter een (vega) loempia. Tijdens de marktdagen grilt de slager zijn beroemde hamburgers op de gril
Daar hebben we heerlijk van gesmuld, een pakje drinken erbij en het feest was compleet. Zoontje zocht bij de aanwezige kraampjes nog een grote smurf uit, en hij kreeg van zijn neef een spiderman memory. Hij was zo blij en ging meteen memoryen met zichzelf.

We hadden iedere keer wel flinke regenbuien, maar dat konden we oplossen met twee grote paraplu's en een grote regenjas gespreid over de goederen.
Zelf kropen we onder de grootste paraplu en zijn we aardig droog gebleven.
Ze hebben het toch van 10:00 t/m 14:00 uitgehouden. Toen hadden we niet veel spullen meer over. Volgend jaar maar weer.

Gisteravond ben ik naar de manicure geweest. Dan doe ik eens in de twee maanden, ze is ook schoonheidspecialist. Dus dan plukt ze mijn wenkbrauwen (dat is erg pijnlijk) en mijn handen gaan dan in een warm goedje en daarna masseert ze mijn hele handen door, ik heb daardoor geen last van het C tunnel syndroom meer. En de kosten zijn erg behapbaar en het werkt, bovendien is het een buurvrouw dus ik ben ook zo weer thuis.

Nog een paar dagen dan is de vakantie weer voorbij en als ik zo om mij heen kijk is het nodig dat ik het huis met bezemen keer. Maar dat kan pas later in de week aan het begin van de week ga ik bramen zoeken op onze geheime plek. Vanmiddag is de grote zoon weer thuis van zijn logeerpartij en vraag ik hem even wat met jongste te doen dank kan ik eerst wat in huis gaan doen met de Franse slag.
Voor nu, ga ik eerst de bedden afhalen, er wordt hier voor komende dagen slecht weer voorspeld.
En vandaag schijnt het zonnetje mooi weer voor een wasje.