woensdag 27 augustus 2014

Huis poetsen en een nieuwe keukenmachine

Om eerst mijn ritme weer te vinden na een vakantieperiode duurt even.
Veel achterstallige klussen in het huis, waar ik dan weer slecht mee kan beginnen. Om aan het einde van de week te concluderen dat al dat lanterfanteren niet echt heeft geholpen. Niet dat ik niets gedaan heb, even koffiedrinken (zonder suiker) met mijn vriendinnetjes, even met andere vriendin naar de naburige stad en ik was ook gewoon echt niet lekker van het afkicken.
Zodat het in het weekend echt een puinhoop in ons huis was, de kinderen van de leg van de eerste week weer naar school... Chaos compleet dus.

Maar deze week heb ik mijzelf opgepakt en gewoon gedacht dat ik maar weer moest gáán.
Zo ben ik bij de zolderslaapkamer begonnen spinraggen en stofzuigen en het bed verschoond.
Daarna de kamers van de kinderen gezogen en de bedden verschoond. 
Beneden ook alles gezogen en gedweild. En ik heb de kast in de kamer opgeruimd (voor de helft)
De was is er bijna allemaal doorheen. Het was hier gisteren onverwacht een mooie droge dag zodat ik twee wassen kon drogen aan de droogmolen. 

Gisterochtend moest ik nog met zoontje naar de logopedist voor de eerste keer, zodat mijn werkzaamheden werden onderbroken, maar tussen de middag nog even het laatste stukje gedaan.
Vanavond als zoontje in bad zit wil ik nog de badkamer schoonmaken want vanochtend ga ik de keukenkastjes opruimen aangezien ik mijzelf eindelijk na lang oriënteren een keukenmachine kado heb gedaan.
Ik heb de Bosch  Bosch MUM54230 Styline gekocht die kwam bij de consumentenbeond het beste uit de test. De adviesprijs is 245 euro gemiddeld maar ik heb er 204 euro exclusief verzendkosten voor betaald. Kwestie van even googlen. :-)
Ik heb bruine bonen in de week gezet en daar ga ik vanochtend bruine bonen soep van maken.
Ik wil het eten van brood tot een minimum beperken en ieder dag een lekker soepje brouwen.
Daarnaast ga ik de keukenmachine gebruiken om groente te snijden en zo meer kant en klaar in de vriezer te hebben. Met de bijgeleverde blender maak ik smoothies voor het eerst.
Heeft iemand ook fijne recepten daarvoor?