maandag 10 februari 2014

Van uitstel komt zeker afstel

Het werd me deze week weer pijnlijk duidelijk wat ook alweer mijn zwakte is.
Ik stel heel veel uit. Dingen die nog wel even kunnen blijven liggen en het daarom ook gewoon doen.
Of zoals mijn vriendin antwoordde op mijn mailtje daarover "Dit is wel hééééél erg lang uitgesteld. In dit geval komt van uitstel helaas geen afstel. Ik ga er direct mee aan de slag! Doei!"
Zoals ze mij vaker een spiegel voor kan houden klik hier maar eens klikkerdeklik 
kwam er hier weer een pijnlijk puntje boven. 
Afspraken met de orthodontist uitgesteld, belastingaangifte 2012 uitgesteld, dingen die ik nog moest doen voor mijn vrijwilligers baantje? Juist uitgesteld..

Volgens mij heb je uitstellen en uitstellen. Als je een moeilijk besluit moet nemen kun je er soms beter een paar nachtjes over slapen zonder over het daadwerkelijke besluit enorm na te denken. Je onderbewuste doet dan zijn best voor mij en meestal neem ik dan een goed en verstandig besluit.

Maar het helpt echt om alles meteen te doen. En als je teveel uitstelt heb je het waarschijnlijk echt te druk..
Zou hier het "90 keer doen dan is het een gewoonte" van lekker leven met minder ook helpen?
Ik houd je op de hoogte!

5 opmerkingen:

 1. Héél herkenbaar (en menselijk)....

  Ik ben sinds kort weer aan de slag met een takenlijst, inclusief beloningen, werkt best goed....

  Succes en ik blijf t volgen de komende tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms is er gewoon een blokkade, en wat is er dan makkelijker dan uitstellen... Ik ben sinds vandaag weer begonnen met een beetje orde te scheppen in hoekjes en kastjes in huis. Lang last van gehad door... het uit te stellen. Maar op een gegeven moment heb je geen keuze meer als het rotgevoel je dag gaat bepalen. Dus dwars door de blokkade heen en aan de slag. Bij mij werkt dat helend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou iedereen daar niet last van hebben? De leuke dingen gaan meestal voor. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat het ook belangrijk is voor jezelf te bepalen waarom je het uitstelt. Is dat omdat je het moeilijk vindt? Of alleen maar vervelend? Wat houdt je precies tegen?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooo wat is dit herkenbaar. Of eigenlijk was (jippie voor mij). Ik stelde heel veel uit omdat het gewoon allemaal te veel was. Gelukkig kon ik wat dingen schrappen of overdragen zodat ik niet meer alles hoefde te doen. Voor mij werkte dus eerlijk zijn naar mezelf hoeveel ik kan doen en daarna prioriteiten stellen. Dus wat Nicole hierboven zegt is wel heel belangrijk. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen