zaterdag 15 februari 2014

Speelgoed voor kinderen met een klein budget

In Friesland stormt het behoorlijk op deze zaterdagochtend. Nu het voetballen nog niet begonnen is omdat het winterstop is, hebben we van die luie zaterdag ochtenden. De boodschappen hebben we gisteravond bij de L.idl gedaan. En de boodschappen van de bio boer zijn ook weer binnen.
De voorraden moesten aangevuld. De voorraadkast staat weer tjokvol maar de schade aan mijn budget is behoorlijk. Deze maand wordt het absoluut schuiven met wat posten. 
Wellicht moet ik het boodschappen budget aanpassen. Producten zijn veel duurder geworden. En de kinderen eten meer omdat ze in de groei zijn. Zoon neemt vijf boterhammen mee naar school, en na school rammelt hij en bakt zo drie eieren ;-) (met bio ontbijtspek en versgeperste sinaasappelsap) 
Hij is dan ook in drie maanden behoorlijk gegroeid. 
Verder staat er vandaag niets op het programma. Eigenlijk stond dat wel maar ik heb het afgezegd.
Ik wil alleen naar de plaatselijke drogist want die heeft 20% korting en dat scheelt op Weleda producten aanzienlijk.

Maar ik wilde het graag over speelgoed hebben.
Gisteren heb ik een hamertje tik van de plaatselijke marktplaats gekocht. Het was nog ongebruikt en ik heb het voor 3,50 gekocht. Onze kinderen hebben nooit te veel speelgoed gehad. Ik kreeg duplo van mijn oom met een rails en een treintje voor oudste, en daar speelt de jongste nog steeds mee.
Er is lego van oudste en middelste maar ook nog veel lego van man. Dat zit in een bak voor onder het bed. Er zijn twee grote bakken met playmobil. Dat is allemaal tweedehands gekocht van marktplaats. Een circus uit 1980 en een hele verzameling met allemaal sets van een meisje die haar speelgoed verkocht.
Jongste speelt daar nog niet echt mee.
 Natuurlijk hebben we ook nog een mand met verkleedkleren.
Gekregen verkleedkleren, doorgeschoven verkleedkleren en schoenen, tasjes en hoedjes bij de kringloop vandaan. Ik kreeg ook nog een heel groot roze poppenhuis maar daar speelde zoon niet mee. Dat heb ik ook weer doorgegeven. verder heeft zoon nog een kast vol met boeken. Gekregen gekocht op de zomer vlooien markt en ook weer boekjes van de kringloop.
Na onze opknapbeurt van de kamer heb ik een hele grote kast in de kamer en verder niets. De onderste planken zijn bedoeld voor het speelgoed van jongste.
Rechts boven staan zijn knutsel en tekenspulletjes. Je moet dan denken aan een prikblok. (ook bij de kringloop vandaan) met uit prik kleurplaten en prikpen. Stiften, kleurpotloden en wasco.
De wasco heb ik ook van de kringloop. Ik heb toendertijd een curver bak met allerlei stiften/wasco/kleurpotloden/puntenslijper ed gekocht. Echt een rotzooi bakje uit een kast geplukt en ingeleverd bij de kringloop. Er zat natuurlijk niet vele bruikbaars bij maar ik heb er inclusief bak 50 cent voor betaald. De wasco was van bruynzeel en perfect om te gebruiken.


Er ligt in de kringloop veel van dat soort knutselspul. Nieuw spul maar ook veel gebruikt waar nog wat bruikbaars bij zit. Gewoon goed kijken is mijn advies. Ik haal er ook vaak nog wel retro spul vandaan. Kleurpotloden in kleurdozen uit de jaren tachtig en dergelijke. Kleurboeken haal ik er ook vandaan. Dertig cent moest ik voor een vijftal kleurboeken betalen. Heel vaak krijg ik die "troep: gratis mee bij mijn overige aankopen. Ik trek de bruikbare kleurplaten eruit en doe ze in een multomap. Ik vond hele ouderwetse kleurboeken uit de sixties en kleurboeken van de Turtles uit de 80 er jaren. De al gekleurde kleurplaten gaan bij het oud papier.
Verder kocht ik ooit bij de kringloop een plat dun bakje met allemaal sjablonen erin. Je kent ze wel van die plastic vierkantjes met uitgesneden figuurtjes erin, waarbij je dan met een potlood die figuren over kan trekken. In dat hoekje staat de playmais (bio) gekregen van een vriendin.
Naast het knutselspul staat de klei en de stempels van cars.
Daarnaast de puzzels en spelletjes. En de ridders in het apple mouse bakje. (de laatste heb ik gekocht bij een winkeltje met allerlei ingebrachte spullen in de :grote: stad)
Alle puzzels en spelletjes komen bij de kringloop vandaan. Ik heb dat in verschillende etappes gekocht, en opgespaard, zelfs toen de jongste nog in de kinderwagen lag. Van de oudsten had ik niet zo veel meer. Dat was niet meer compleet of ik had al doorgegeven.


Op de tweede plank staan rechts de muziekinstrumenten en benodigdheden. (oude microfoon, gitaar, tamboerijn, een dingetje met belletjes en ik ben nog op zoek naar een mondharmonica ;-)
Daarnaast de bak met auto's dit is het meest belangrijk in het leven van onze zoon ;-)
Dan een houten dokterskoffertje. Veelal samengesteld uit dingen van de kringloop. Daar kocht ik drie weken geleden een koffertje (wat nu dienst doet als stiftenbak) met een houten stethoscoop,  pillenbakje e/a. Gecombineerd met het nog aanwezige plastic spul wat nog niet kapot was heb ik weer een leuk dokterskoffertje. Dat koffertje overigens, was nog nieuw en compleet. Het was niet meer ingepakt maar zat nog wel van binnen helemaal vast in plastic. Ik heb daar 1,50 voor betaald.

in het midden van de plank staat een plastic bak (waar de eerdergenoemde kleurpotloden en stiften in zaten) met dino's een grote dino die ik kreeg van mijn zusje past er niet in dus die ligt bovenop. De dino"s kreeg mijn zoon van Sinterklaas - marktplaats.
Dan staat er een prachtige bak met heel mooi constructie materiaal wat ik in originele bak op een rommelmarkt kocht. Mijn man herkende het want die had het vroeger zelf ook. Er zit een schroevendraaiertje bij en moertjes alles mooi van hout.
Daarnaast een bak met clics van de dorps marktplaats. Voor tien euro gekocht. Prachtig materiaal.
Onderin de kast staan grote tractors van Bruder. Die kocht ik allemaal voor vijfentwintig euro van de plaatselijke marktplaats. Die heeft hij gekregen van Sinterklaas.
Onderin ligt een puzzelweg, en de grote potten met kralen en touwtjes.

Verder heeft hij een fiets (gekregen van mijn vriendin) een step nog van oudste zoon. En plastic rolschaatsen van fisher price.

Ik heb voor heel weinig geld. Precies kan ik dat niet zeggen een boel mooi speelgoed. En ook goed speelgoed. Niet veel plastic shit maar toch voor weinig mooie dingen.

7 opmerkingen:

 1. Altijd leuk een medeprovinciegenoot..... Maar hier is de winterstop al voorbij voor het voetbal. Vandaag weer veel voetballers op het veld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om zo een kijkje te hebben in jullie speelgoedkast. Hier ook een fervent marktplaats, kringloop en rommelmarkt speelgoedaankoper. Hebben ondertussen en aardige voorraad. Populair zijn de verkleedkleding, little people, duplo, poppenhoek, clics, houten blokken en treintjes en voorleesboeken. Als ik een tip mag geven; wij zijn ook lid van de speel-o-theek, mag je voor 50 cent 3 weken een stuk speelgoed lenen. Wij gaan dan vaak voor speelgoed dat groot is en ik zelf niet in huis wil hebben (trampoline, grote bouwblokken, aqua play) of eerst wil uitproberen. Zo hebben we al veel duplo, en hebben nu een roze prinsessenkasteel om te zien of ze daar ook echt mee speelt (het antwoord is ja, iedere dag staat ze weer met handjes gestrekt naar de doos dat ze daar mee wil spelen).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg! Ik vind het ook zonde om daar bergen aan uit te geven, want zo vaak spelen kinderen dingen toch niet echt meer 'kapot'. Niet dat het kapot moet natuurlijk, maar in de zin van dat ze er dus veel plezier van hebben. Jouw kast ziet er supergevuld uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk speelgoed! en wat grappig, wij hadden vroeger (25 jaar geleden..ik wordt oud :p) precies DIE memory van je foto!!! zie het weer helemaal voor me gelijk.. :D wordt er helemaal blij van haha. alleen al door het heel even terug te zien haha. grappig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, ik heb van de zomer een kringloopkast gekocht, planken erin en alle spelletjes van de meiden. Ik haal ook heel veel van MP of rommelmarkten of de kringloop. Laatst was onze oudste tien geworden en wilde van haar geld een topmodeltas kopen. 21,95! nieuw. Ik raadde haar aan om op MP te kijken en voor 6 euro's een tas gescoord;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken het memorykaartje met die aardappel! Die hadden wij vroeger ook. Ik vind de kringloopwinkel ook een uitstekende plek voor speelgoed.
  En de spelotheek natuurlijk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag vlier,
  welke schoenmaat heeft jouw oudste? ik heb nl. nog skeelers staan zgan van streetfighter, en ook alle beschermers.
  laat ff weten,
  groetjes,
  yvonnej.zonnet.nl

  BeantwoordenVerwijderen