woensdag 12 februari 2014

Wat de dag mij brengt: Huishoudboekje update en bioboerbestelling

Ik heb vandaag niet zo'n goede dag ik ben niet helemaal fit. Maar heb toch al de was aan de lijn gehangen. Er schijnt een heerlijk zonnetje.
Het is hier ook best netjes. Er zijn nog wel wat laadjes en kastjes die wel weer een opruimbeurtje kunnen gebruiken maar dat kan volgende week ook nog wel. Het is niet meer zo erg als dat het geweest is. 
Straks haal ik de stofzuiger door de kamers van de kinderen en daarna wel even vijf minuten douchen..
Manlief bracht jongste naar school en ik skipte een dagje fietsen omdat ik een niet zo 'n fit dagje heb.
Vandaar dat ik het nu eerst even rustig aan doe. 

Ik heb zonet mijn huishoudboekje op orde gebracht. Het valt mij op dat de boodschappen echt duurder zijn geworden. In mijn voorraadkast staat ook niet zo veel soeps meer, alleen wat tomatensaus en havermout.
Voor in de vriezer kocht ik gisteren afgeprijsde groente met een 50% sticker. Vanavond eten we rozemarijn aardappel partjes uit de oven met broodje zelfgedraaide hamburger en roerbak meuk van alle groente die ik nog in de groentela heb liggen.
Net deed ik een bestelling bij de bioboer. Vier zakken rozijnen en abrikozen, vier potten  bloemenhoning (de grote pot)van de traay, aardbeienlollies, halvarine van ekoland voor mijn man. was op de reclame, zonnebloemolie (een bevriende kok vertelde me dat als je niet echt dure en goede bio olijfolie gebruikt je net zo goed zonnebloemolie met een klontje roomboter kan gebruiken.)boekweitmeel en de gratis smaakmaker!
Hoera. Vrijdag nog naar de Lidl en dan is hopelijk alles weer aangevuld.
Ik zit nu op 379 euro opgemaakt aan boodschappenbudget. Dat is slik nog 80 euro daarvan kunnen we nog wel een week eten. Hopelijk :-O

Vind jij ook dat de levensmiddelen duurder zijn geworden?10 opmerkingen:

 1. Bij welke supermarkt prijzen ze groenten nog af met een 50% sticker? Hier was het eerst 30% en nu 25%, bij de AH 35%... ben echt benieuwd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maggie: 'Deen supermarkt' prijs bij ons de groente af met 50%

   Verwijderen
 2. Sommige levensmiddelen zijn "zomaar " 10 cent duurder. Gelukkig hebben we een goedkope groenteboer in de stad. Het meeste is al behoorlijk rijp en kun je niet meer lang bewaren , geen ramp hoor , t is hier zo op. I love de % kortingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ik merk echt verschil! zoontje eet nu mee en oppaskids.. maar zoveel eten die niet.. toch geven we standaard 50 euro per maand meer uit dan begin vorig jaar. ergens vorig jaar is dat opgelopen van 400 p/m naar 450. (incl luiers en andere standaard verzorgingsdingen) maar vind dat nog wel te doen. t valt me idd wel op. koop niet eens echt veel meer of anders, maar t bedrag wordt wel meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt er bij mij op tek omen dat ik naar de 500 ga. In ieder geval minder dan de berekeningen van het NIBUD daar zou ik met ons gezin 175 per week moeten uitgeven

   Verwijderen
 4. Ik vind zelfs de aanbiedingen niet echt meer aanbiedingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik heb ook gemerkt dat de karnemelk eerst met 5 eurocent was verhoogd en de week erna nog eens. Tegenwoordig hou ik de prijzen bij en dan valt het meteen op. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net de blikjes tomatenblokjes opgeruimd in de voorraad kast. Vorige week nog 0,35 cent per blikje en nu 0,39. Het is maar een paar cent......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik merk het echt bij het afrekenen in de supermarkt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen