donderdag 16 mei 2013

Cocoonen

Twee weken heb ik vrij genomen van mijn bestuurlijk werk en dat beviel uitstekend. Er zijn wel wat regel dingen gedaan maar ik heb besloten om na de vakantie minder hooi op mijn vork te nemen. Ik vind het leuk maar het heeft ook erg veel tijd opgeslokt. door mijn enthousiasme pik ik alles op. Maar het bereikt een grens. Ik kan zelf ook netjes weigeren. Het is maar vrijwilligerswerk.
Dus heb ik voor mijzelf besloten dat ik wat dingen ga afronden en dan in het nieuwe jaar significant minder hooi op mijn vork ga nemen. Daarna mijn tijd uitdienen want afspraak is afspraak. Zo ben ik dan ook wel weer.

Onze jongste zoon is een ondernemend mannetje je moet eigenlijk altijd de ogen geopend houden. Hij gaat ook alleen nog maar de ochtenden naar school. Alle prikkels negatief of positief pikt hij op. Hij schijnt erg fysiek naar andere kinderen te zijn vastpakken, knuffelen, maar ook slaan soms.
Hij heeft nu ook weken in zijn broek geplast. Kleine beetjes echt van de zenuwen.
En iedere keer weer een schone broek op school.
Nee onverdeeld positief ben ik niet. Ik heb zelfs al gedacht aan thuisonderwijs.
De school pakt het wel goed op.
Het vreet wel energie en ik vind het ook lekker om  s avonds in de tuin te werken of gewoon even op de bank te zitten en niets te hoeven.

Budgeteren gaat ook beter als ik daar energie in steek. Deze maand is een verloren maand ik heb niets kunnen sparen. Dit natuurlijk omdat we verf en dergelijke hebben gekocht.

De boodschappenbudgetten vallen ook hoger uit maar ik verwacht in de zomer te kunnen oogsten van ons eigen tuintje. Bij een adresje van ouderwetse tuinders kan ik ook groente kopen.
Ik ben natuurlijk bijna in zijn geheel overgestapt op biologisch eten. Ik kijk daar ook naar de prijzen. Er is nu bij de A.ldi biologisch gehakt in de aanbieding.
Ik vraag mijn moeder of ze daar een aantal bakken van wil inslaan. Gehakt wordt hier wel vaak gegeten.
Verder hebben we qua vleesconsumptie een dalende lijn bespeurd. Ik koop maar een keer in de week gesneden vleeswaren. Op is op. En natuurlijk eet de middelste helemaal vegetarisch.

Ik houd ervan om eens in de zoveel tijd me te bezinnen op wat ik aan het doen ben en of dat nog wel goed voelt.

Doe jij dat ook wel eens je bezinnen?