dinsdag 14 mei 2013

Kamer opgeknapt

Met ons interieur ben ik net als met mijn kleding, het kan nog lang. Gaten? Even iets erachter en hij kan wel weer. Totdat er echt overal gaten invallen dan kan ik het nog als nachthemd of in de tuin gebruiken.
Onze oude dressoir was ook zo 'n trui er zaten gaten in hij zakte helemaal in elkaar maar ja geen geld over voor ander dus we doen het er maar weer mee :-)
Totdat we een nieuw kantoor kregen en daar een prachtige kast stond die we voor gratiz over konden nemen van de eigenaar.
Het was een prachtige kast geloogd antieke linnenkast. Maar wel zonder poten en planken. En de deur sloot niet. In eerste instantie dachten we dat hij dan maar weg moest.
Maar een vriend van ons die daar verstand van heeft wilde het varkentje wel even wassen. Hij had hem opgehaald en opeens kwam daar een telefoontje dat hij de kast had gemaakt...
Hij mailde een fototje en hij was prachtig geworden. Ineens keken we de kamer rond en dachten dat het een vlag op een strontschip leek.
Ons interieur had meer iets weg van een oude vrouw die nog steeds haar haar platinablond verft. Het was een prachtige vrouw maar de glorietijd was reeds lang geleden.
Als we rond zagen keken we naar een oude kast die een krijgertje was en doorgezakt. Een ikea salontafel die bijelkaar geplakt was, een tv kas waarbij het fineer doorgezakt was, wat ik maskeerde door er een toetsenbord op te zetten.
Op de muur een mooie kindertekening van zoontje, de deur was kaal geworden en er zat een klein gaatje in de rolgordijnen.

Die kast moest sowieso weg en niet lang vanaf dat moment kwam mijn vader met zijn cirkelzaag en hakte de kast in mootjes.
Toen belde mijn zus dat ze het hemelvaart weekend konden helpen met verven...
Een blik op onze aflossingsrekening leerde mij dat er 1000 euro op stond. Op de onvoorzien 400 euro.  (Even afgerond)
Ruimte voor een lichte opknapbeurt was er wel en de ongekende mogelijkheid om alles in de kamer op te knappen en rigoureus op te ruimen.
Ik was om het is ook echt een goede investering om gespaard geld te steken in een lichte opknapbeurt. Ik dacht aan @spaarmoeder hoe mijn klussende blogvriendinnetjes dit zouden aanpakken en sneupte op internet naar aanbiedingen.
Bij de p.raxis hadden ze de f.lexa muur en plafond op de reclame met daarbij de 25 % korting was die 35 euro de gewone prijs is 74 euro.
Mijn man nam kabelgootjes mee (We kregen kabelgootjes! geen losse snoeren meer!) strak in de lak voor de kozijnen met korting!
Dat was de eerste uitgave van 179 euro.

Op marktplaats onderhandeleden we over een massief houten salontafel die we voor 50 euro konden ophalen!\
De tv kast konden we voor 60 euro ophalen. We boden ook op een bank met een chaise longue gedeelte, dat kwam zo. Mijn man heeft artrose in zijn knieen.\
En kan s avonds beter languit zitten. Helaas waren we iedere keer net te laat of was het te ver weg.
Toch hadden we in een keer al een ander interieur. Ik kocht bij de kringloop een hoge huishoudtrap uit de zestiger jaren (degelijke kwaliteit) voor 17,50 handig voor de plafonds te verven. Voor ons zoontje kocht ik voor 35 euro een matras met een wollen hoes die ik heerlijk heb uitgewassen.
Toevallig kwam ik door mijn gespeur op internet een fiets voor onze oudste zoon tegen. Zijn fiets was niet meer te redden, de fiets kon alleen nog maar in de zwaarste versnelling. Aldus de fietsenmaker hij kon beter een andere fiets kopen. Hij moet iedere dag 15 kilometer fietsen. Toevallig bekeek ik de optie kijk in uw wijk en zag ik een |Johny Loco fiets voor 150 euro met zeven versnellingen! Die man wist zeker niet dat eht een Johny Loco fiets was, ik kreeg er nog 25 euro af ook. proest...

Op hemelvaartsdag moesten we nog drie keer terug naar de bouwmarkt om verf en kit te halen. De schade was allemaal bijelkaar niet meer dan vierhonderd euro met de meubels erbij.
 De enige post die nog komt is de laminaat waar ik een restpartij op de kop heb getikt voor 225 euro..... Zo komt Jan Splinter dus door de winter. En ik ga eerst maar eens aan de spaar. Maar wel in een lege kamer met een zacht blauwe muur en een prachtig kast en verder niets...

Het is alleen wel een beetje jammer dat ik op de tuinstoelen bij de eetkamertafel zit.. Dat is het volgende project..

Hebben jullie nog een beetje geklust?

Door al dat geklus heb ik gelukkig dat gezever van die miepende tuthola van een Jettepetet niet gehoord. Alleen dat wij thuisblijfmoeders de overheid zoveel geld kosten. Ze vergeet zeker al die PVDA bestuurders die in Raden van toezichten zitten van woningbouwverenigingen zitten, of van scholen. Of die van die domme megalomane plannen hebben zoals de bouw van een groot winkelcentrum aan de rand van Almere waardoor de middenstand in de stad wegtrekt of failliet gaat.. Volgens mij kost dat de overheid veel meer.. Pissig dus ga ik nu maar zen zitten wezen in mijn nieuwe kamer