dinsdag 28 mei 2013

Het schip met geld!

Een boot met geld een grote.... van de blauwe makker. Bedacht ik me gisteren wanneer de beloofde brieven door de accountant zouden komen...
Vandaag was dat het geval. En de boot zinkt bijna tot de bodem. hahahah
Ongeveer 4900 euro komt er binnen en nog 355 euro,
Een financieel plan is dan onontbeerlijk.
Vroeger kregen we vakantiegeld en belastingteruggave we gingen eens flink aan de boemel en lekker uit eten en weg was het weer.
Nu niet meer ik maak best nog veel fouten maar deze niet meer.

We moeten er nog een suppletie BTW van 578 van doen.

Dan gaat de helft naar de zakelijke buffer en de andere helft naar de potjes.
Ik moet nog even kijken hoe ik de verhouding ga doen.
Potje onderhoud kan wel weer een boost gebruiken na ons verfavontuur.
Even over denken. De ervaring leert dat het geld meestal omstreeks de dagtekening op de rekening staat.

De aflossing van de hypotheek gaat ook goed. We hebben via de gewone spaargedeelte van de hypotheek al ruim 15000 afgelost.
En in totaal hebben we van het aflossingsvrije gedeelte 5000 euro afgelost.
Onze hypotheek is nu 145000 euro. Ons huis staat niet onder water. En we betalen bruto hypotheek minder dan de huurprijzen van de huizen naast ons.
Willen we het goed doen zouden we meer moeten aflossen.
Helaas zit dat er redelijkerwijs voorlopig niet in met de kosten voor de middelbare school van zoon.

Voor de rest moet ik mijzelf een schop onder mijn achterste geven want ik vind het moeilijk om te beginnen met de stapel huishoudelijk werk die er iedere ochtend weer ligt. Ik laat de boel de boel en ga wat bloggen waarbij ik de stukjes dan weer delete. Wat dr Phill kijken (guilty pleasure)
Nee niet goed er moet wat gebeuren en wel morgen..
Ik wil es even lekker aan de poets. En wel het hele huis.
Bijkomend voordeel van mijn tijdelijke luiheid ik vind het wel lekker om wat in de tuin rond te hangen.. En vooral mijn was op te hangen wat resulteert in allemaal in de wind gedroogde was..
8 opmerkingen:

 1. Luie tijd heb je soms ook nodig. Ik heb dat vaak als ik, onbewust, ergens tegen aanhik. Is het obstakel uit de weg dan ga ik weer als een speer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou je was is in ieder geval droog geworden ;)
  ook lekker,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker die teruggave! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed om het op zij te leggen en niet meteen te verboemelen. Hypotheek aflossen vind ik een beetje eng. Zelf heb ik die centen liever op de bank. Ik denk altijd als mijn man wegvalt (wat natuurlijk niet te hopen is) krijg je bijna niks meer en zal je meteen je huis moeten verkopen. Het is niet meer zo dat je dan een weduwenpensioen krijgt omdat je na 1950 bent geboren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn zo'n bedrag. En wat je schrijft over de tijd die het bloggen 'vreet'. Dat ben ik helemaal met je eens. Ik had hetzelfde probleem en heb het nu drastisch verminderd. Eerst mijn huis en alle overige zaken en dan pas de computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn zeg, zo'n buffertje. Maar daar hebben jullie dan ook hard voor gewerkt! Vanuit dat oogpunt zou ik me maar niet zo schuldig voelen hoor, als je lekker buiten even van het zonnetje geniet. Vandaag is ie namelijk al weer weg ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoo, altijd weer lekker als er een schip met geld binnenkomt :) Zo'n schip is meer dan de moeite!! Veel succes met het slim verdelen van de centen, maar dat komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n schip met geld. En goed dat je het meteen naar de juiste bestemming brengt. En wat heb je al veel afgelost zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen