Je liefkoost het toch wat meer een stronkje andijvie van de bioboer. Het is duurder en het smaakt, nou ja het smaakt echt naar iets. Naar echte andijvie. Meelezers va het eerste uur weten dat ik van het ouderwetse oma eten ben.
Een stronkie andijvie beetje stoven met een klontje roomboter een stukje draadjesvlees erbij wat heerlijke bio aardappelen erbij gekookt.
Een ouderwets maaltje maar echt lekker de vegetarische dochter eet alleen het groen en het wit met een klontje roomboter.
Ik heb de maaltijd verplaatst naar de middag. De basisschool kinderen eten dan beter. En we zijn s avonds dan iets eerder klaar met alles.
Maar even over dat heerlijke stronkje andijvie maar ook die 3 kg uien. De pastinaken, de krop sla, de drie mega sinaasappelen. Het is het geld allemaal zo waard want die pure smaak.
Maar nu het huishoudboekje.. Ik heb 50 euro in mijn portemonnee. Ik heb daar 7 euro van uitgegeven voor 4 broden.
Omdat ik morgenochtend boodschappen ga doen, maak ik nu alvast mijn weekmenu.
zaterdag Friet
zondag aardappelen/hamburger/kropsla
maandag winterpeen met een gehaktbal
dinsdag rode biet met stoofvlees
woensdag pasta met tomatensaus
donderdag pastinaaksoep met amandelpesto
vrijdag Nassi
Ik hoef alleen maar een fles passata te halen voor de rest heb ik voor het week menu alles in huis.
Wel moet ik nog bananen, roomboter 2 yoghurt 1 vla, 3 houdbare melk\ koffiemelk, 2 sinaasappel,2appelsap.
1 gehakt en wat tomatenpuree te halen dat zou ik moeten kunnen doen van 50 euro.... makkie.. :)