maandag 15 april 2013

Het huishoudboekje en een weekmenu

De boodschappen van de bio boer zijn binnen. Ik word er altijd helemaal blij van en stop alles zorgvuldig in de kasten en ook met veel liefde overigens.

Voor meer dan twee weken heb ik groente en fruit aardappelen. en ook de andere tekorten heb ik aangevuld zoals pasta, tomatensaus, bouilonblokjes en kruiden.

Bioboer  114
Natuurlijkgoedkoper 51
Supermarkt 53,05
Kaas  van de markt 17,90
boerenbond bio eieren    2,30
bakker                      7,80

Is 245,80

De bioboer was dit keer meer dan anders omdat ik bijna door mijn voorraad heen ben. Ik heb over twee weken niet weer zoveel aardappelen nodig. Ook mijn vlees is nu weer aangevuld.
Natuurlijkgoedkoper was ook mijn maandelijkse bestelling dus eigenlijk moet ik dat over een maand uitsmeren.

Om een goed overzicht te houden op wat ik heb maak ik nu een week programma om niet in de knoei te komen met mijn groente en houdbaarheid.

maandag Opgebakken aardappelen met veldsla en een hartige flap. Voor dochter een vegetarische hartige flap.
dinsdag Spaghetti
woensdag Andijvie met aardappelen en stooflappen
donderdag Winterpeen met aardappelen en restje stoofvlees en gehaktbal.
vrijdag Pizza met restjes groente( niet vergeten wat champignons te snijden en in de vriezer te doen)
Zaterdag Friet~met appelmoes
Zondag Groentesoep en restjes

Hartige flap

Roerbak paprika, een uitje, wat taugé wat mij betreft wat witte kool en gehakt met een teentje knoflook, zonder gehakt kan het ook natuurlijk.
Haal wat bladerdeeg uit de vriezer. Haal de bladerdeeg van elkaar en doe het roerbakmengsel daarin. Strijk er wat ei over. En doe het 20 min de oven voor twintig minuten op 200 graden.


Lekker Ite!