maandag 22 april 2013

Moestuin maandag

Helena heeft het idee van moestuin maandag geopperd.

Hierbij een aantal foto's

 Dit is een mini appelboompje, hij schijnt in een pot te kunnen. Hij heeft vorig jaar niets gedaan. Misschien met een laag verse compost. Of zou ik hem in een grotere bak moeten zetten?

 Allemaal aardbeien in de voortuin. De voortuin is op het zuiden dus daar is de meeste zon. Ik heb de oude aardbeien vorig jaar op de compost hoop doen belanden. Ik kreeg vijf nieuwe scheuten door een buurman toegeschoten.
Zelf heb ik een tray doordragende aardbeien bij de welkoop gekocht.

Dit is een kapotte minikas, maar hij voldoet er zitten kruiden in.

In huis staan er nog basilicum, en koriander achter glas.

In de achtertuin heb ik een grote houten bak. Daar gaan de kruiden in.
Achterin de bak staan frambozen. Ik kan alleen voor in de bak wat zetten want de koeien eten alles op waar ze bij kunnen. De framboos laten ze mooi staan :)

Ik heb nu nog tenen knoflook en uitjes. Ik zat te bedenken dat die misschien in de voortuin zouden kunnen. Aan het pad. Ik wil ook nog de aardappelen tussen de bloemen zetten.
Die bloemen zijn voortgekomen uit bijenzaad wat ik heb gezaaid er komen nu allemaal weer van die kleine bloemetjes boven. Mijn plan is om de tuin eerst onkruid vrij te maken en dan te kijken naar de open plekken waar ik fruitboompjes kan planten.

Still progressing dus iedere dag wat.

11 opmerkingen:

 1. Wat je appelboompje betreft,zou ik zeker een grotere potmaat verkiezen. Maar of je dan echt vruchten gaat krijgen,is nogal moeilijk te zeggen,bij ons is het in elk geval nog niet gelukt! Veel succes alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, leuk, leuk!
  Zou appelboompje ook een wat grotere pot geven, op appeltjes moet je misschien nog wel even wachten, maar geduld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm het is een mini appelboompje en die schijnen niet veel ruimte nodig te hebben. Dat is natuurlijk gekweekt voor de gemakstuinierder. Ik ga hem in de voortuin zetten denk ik.

   Verwijderen
 3. Leuk!

  Appelboompjes zijn van die gekke dingen, in ons oude huis hadden we er eentje die hing krom van alle appels en die ik heb doen elk jaar minder :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lullig je moet er meer tegen praten denk ik :)

   Verwijderen
 4. Ook ik snap soms niets van mijn appelboom. Soms 4 appels, soms manden vol?! Dat die koeien alles opeten snap ik wel, het is natuurlijk allemaal lekker! (maar niet handig).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee en ik houd niet van die grote prikkeldraad hekken. Dus ik heb er frambozen staan die onwijs breed worden maar ze vinden mijn rucola het lekkerst :(

   Verwijderen
 5. Goed te lezen dat meer appelbomen kuren hebben ;). Ik zie de koeien helemaal voor me. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk voor die reacties, mijn foto s zijn een beetje vaag gehouden want ik heb nog steeds een redelijk anoniem blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's. Ik heb ook nog een kasje in de schuur staan. je brengt me op een goed idee. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen