maandag 11 maart 2013

Was, huishouden en maandelijkse perikelen

3 grote wasmanden met vuile was komen van de bovenverdieping. Had ik vorige week eindelijk alles er door heen gedraaid. Ligt er nu alweer een mega bult. Eerst sorteren in bont, wit, fijn en jeans.
Dan de wasmachine afvullen klein kopje eigengemaakt wasmiddel erbij met wat etherische olie voor de frisse geur.
Wist je trouwens dat je gasfornuis en de afzuigkap prachtig ontvetten van eigen gemaakt wasmiddel? Even geprobeerd dussss. Tipje
Verder deze ochtend nog even de stofzuiger door zoontjes slaapkamer halen. Het valt mij op hoe stoffig een slaapkamer kan worden.  Dan nog maar even snel wat opruimen in de kamer en dan is het alweer tijd om de grote boy van de peuter te halen.
Na de lunch nog even de stofzuiger door de kamer halen en dan kan ik de droge was weer vouwen en niet te vergeten het eten koken. Vanavond eten we stoofvlees met rode bieten en aardappelen.
Voor dochter iets anders want die eet geen vlees. Ik doe daar 6 van de 7 keer aan mee maar vind biologisch suddervlees niet te versmaden.
Waar ik sinds kort van af ben gestapt is suiker. Ik dronk het al niet in mijn koffie en thee ik hoef dus alleen maar zoetigheden te vermijden. Als tussendoortje eet ik fruit of biologische rozijnen/ noten.
komende week vieren we de twee verjaardagen van middelste en jongste. De middelste kreeg een fiets. De jongste krijgt playmobil in een grote bak van marktplaats.
Even in de wasmachine in een kussensloop en klaar is kees.
Voor vanavond heb ik een vrije avond ingepland. Ik ga alleen de biologische boodschappen bestellen. En good Will Hunting kijken op rtl8. Het is mijn maandelijkse periode. Ik gebruik sinds mijn zwangerschap geen anticonceptie meer en vloei daardoor heviger maar heb ook geen rotzooi meer in mijn lijf. Hoe we dat dan doen met eventuele risico s om zwanger te worden? Nou ja een beetje uitkijken dusss.... En dat gaat prima


En wat staat er voor jou op de planning vandaag?

11 opmerkingen:

 1. Lol, die van ons kwam er ook met een beetje uitkijken ;)

  Fijne verjaardagen gewenst en eet ze voor vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vroeg me nog af of ik het zou opschrijven hihiihihi

   Verwijderen
  2. Hahaha, gewoon vasecto-dinges werkt erg goed.

   Hier ook weer een paar wassen gedraaid.
   Alvast gefeliciteerd met de verjaardagen...!!
   Lieve groet

   Verwijderen
  3. Huh wat? Vasecto.... what a hack?

   Verwijderen
  4. Oh dat.. mijn man is er nog niet klaar voor :-) zegt ie... mietje

   Verwijderen
 2. mijn liefje en ik zijn veiliger dan de pil, bitter weinig kans op een spontane zwangerschap. Maar als het dan eens lukt, komen ze wel gelijk met twee :) gelukkig dat er veel tweelingen in onze familie zitten, want ik wou een groot gezin en heb dat nu toch, ondanks de vruchtbaarheidsperikelen en onze keuze om geen ivf te gebruiken. En ik ben ook wel blij dat ik niet moet kiezen tussen elk jaar een baby of anticonceptie.

  Geniet van je avondje straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik 'moet' vandaag lasagne maken, want de kinderen zeuren daar al maanden over. En ik heb daar geen zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik spaar alle restjes spaghettisaus op in de diepvries. Als de pot vol zit, heb ik genoeg om lasagne te maken en is het zo klaar.

   Verwijderen
 4. Je voelt je waarschijnlijk wel beter nu met minder zoetigheid.
  Fijne verjaardagen alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk eens naar de persona, in eerste aanschaf duur, maar daarna vergelijkbaar met de pil. Heeft bij ons jaren de ene kant op prima gewerkt en toen we wel zwanger wilden worden en dat wegens de medicatie van mijn man dan wel zo snel mogelijk moesten zijn ook de andere kant op.
  Enige nadeel: bij temperaturen onder of bij het vriespunt werkt het apparaat minder. Ik hield 'm dan maar in mijn slaapzak.

  BeantwoordenVerwijderen