maandag 11 maart 2013

Was, huishouden en maandelijkse perikelen

3 grote wasmanden met vuile was komen van de bovenverdieping. Had ik vorige week eindelijk alles er door heen gedraaid. Ligt er nu alweer een mega bult. Eerst sorteren in bont, wit, fijn en jeans.
Dan de wasmachine afvullen klein kopje eigengemaakt wasmiddel erbij met wat etherische olie voor de frisse geur.
Wist je trouwens dat je gasfornuis en de afzuigkap prachtig ontvetten van eigen gemaakt wasmiddel? Even geprobeerd dussss. Tipje
Verder deze ochtend nog even de stofzuiger door zoontjes slaapkamer halen. Het valt mij op hoe stoffig een slaapkamer kan worden.  Dan nog maar even snel wat opruimen in de kamer en dan is het alweer tijd om de grote boy van de peuter te halen.
Na de lunch nog even de stofzuiger door de kamer halen en dan kan ik de droge was weer vouwen en niet te vergeten het eten koken. Vanavond eten we stoofvlees met rode bieten en aardappelen.
Voor dochter iets anders want die eet geen vlees. Ik doe daar 6 van de 7 keer aan mee maar vind biologisch suddervlees niet te versmaden.
Waar ik sinds kort van af ben gestapt is suiker. Ik dronk het al niet in mijn koffie en thee ik hoef dus alleen maar zoetigheden te vermijden. Als tussendoortje eet ik fruit of biologische rozijnen/ noten.
komende week vieren we de twee verjaardagen van middelste en jongste. De middelste kreeg een fiets. De jongste krijgt playmobil in een grote bak van marktplaats.
Even in de wasmachine in een kussensloop en klaar is kees.
Voor vanavond heb ik een vrije avond ingepland. Ik ga alleen de biologische boodschappen bestellen. En good Will Hunting kijken op rtl8. Het is mijn maandelijkse periode. Ik gebruik sinds mijn zwangerschap geen anticonceptie meer en vloei daardoor heviger maar heb ook geen rotzooi meer in mijn lijf. Hoe we dat dan doen met eventuele risico s om zwanger te worden? Nou ja een beetje uitkijken dusss.... En dat gaat prima


En wat staat er voor jou op de planning vandaag?