maandag 4 maart 2013

Bio-logisch

Vorige week had de plaatselijke supermarkt 25% korting op het bio assortiment.
Een goed idee voor mij om in te slaan, want op vlees en melk scheelt het enorm veel centen.
Blijkbaar was ik niet de enige die zo dacht want op maandag greep ik meteen al mis bij de melk en de yoghurt. In de loop van de week kon ik mijn voorraad wel aanvullen, maar je bleef lege gaten zien in de schappen bio. Navraag leerde me bij een vakkenvuller dat er ruim 3 keer zoveel biologische produkten werden verkocht in de week met 25% korting.
Dus als biologische producten worden gesubsidieerd of gecompenseerd en daardoor de prijs 25% verlaagd, gaan mensen wel biologische producten kopen, kennelijk zijn ze dus wel van mening dat biologische producten beter/gezonder zijn.
De halfvolle melk was nu 80 cent (houdbare) anders 1,08.. De melk van het eigen merk is ongeveer even duur. En de mensen kozen toch voor de bio variant omdat ze het gezonder vinden. Of beter of wat dan ook. De oplossing om bio nog aantrekkelijker te maken is dus om iets aan de kostprijs te doen. Of niet? Moet de consument bewuster kiezen? Als mijn budget 100 euro per week is en ik moet naast vijf pakken melk ook nog 3 pakken wereldgerechten,soepmix, diepvriespizzas en chupachups kopen dan is waarschijnlijk het boodschappenbudget niet toereikend..... Het gaat dus blijkbaar toch om keuzes..


Zou jij biologisch gaan eten als het 25% goedkoper was?