maandag 12 december 2016

Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken doe ik altijd tussen Sinterklaas en Kerstmis.
vorig jaar was de voordeligste keuze de zorgverzekering van de Friesland. Omdat wij in Friesland wonen zijn de gecontracteerde zorgaanbieders altijd in de regio.
Ik heb een aantal tips opgesteld om te vergelijken.  • Pak je glazen bol en kijk in de toekomst. Wat voor zorg ga je nodig hebben? Dit lijkt onmogelijk en dat is het ook wel een beetje. Voor het eerst, heb ik dit jaar zorg nodig gehad. Ik ben naar de diëtiste gegaan en heb verstandskiezen moeten trekken. Misschien moet ik een scan voor mijn lever omdat de waarden niet helemaal goed zijn. 
  • Ben je gezond? En heb je een buffer? De kortste klap is om een basisverzekering te nemen met een verhoogd eigen risico. Dat heb ik de afgelopen jaren ook gedaan. En daar heb ik veel geld mee bespaart.


  • Tel alle zorgkosten op die je dat jaar zelf hebt moeten betalen. kijk wat voor tandartsbehandelingen je hebt gehad bijvoorbeeld. Bij mij was het totaal €327,65 voor iedereen, mijn man heeft 250€ vergoed gekregen. ik niets het leeuwendeel is voor mij en komt boven de 250€ uit. Twee keer de mondhygiënist en twee keer controle zit ik al op de vergoeding van 250€ daarom neem ik nu ook een kleine tandartsverzekering. Maar betaal de ortho voor dochter zelf. en voor mijzelf ook.


  • Neem, mocht je niet dezelfde wensen hebben en een partner. Beide een verschillende zorgverzekering. vergelijk die ook apart van elkaar. Verzeker de kinderen bij een van de ouders die het best verzekerd is. De tandarts wordt bijvoorbeeld gewoon vergoed voor kinderen jonger dan 18 jaar. De orthodontist dan weer niet. Voor mensen bij de Friesland, die vergoeden alleen nog orthodonthie bij de allerduurste aanvullende verzekering. Best de moeite om te gaan shoppen. EDIT EDIT kijk vooral deel 2~!!!!!
  • Vergelijken kan bij independer, en bij bijvoorbeeld de consumentenbond. Die laatste daar ben ik lid van. Als er een beste verzekering uit de bus komt, kijk dan ook even op de site van de verzekering. 
  • Soms krijg je korting of is het nog wat goedkoper.


Bij independer kun je alle verzekeringen in het lijstje bekijken. Zo kwam bij mijn man de Friesland toch weer het best uit de bus. Het goedkoopste maar niet de best voor independer omdat die niet alle zorgverleners contracteerde, maar wel weer alle zorgverleners in Friesland.

Na een avondje puzzelen ga ik naar zorg en zekerheid en man weer naar de Friesland. omdat ik zoveel ben afgevallen en niet weet of ik daardoor nog een keer naar het ziekenhuis moet oid, neem in nu geen verhoogd vrijwillig risico. Wij betalen bijna 36€ meer komend jaar en vooral mijn man heeft minder vergoeding.


  • De dieetist en de ortho voor dochter en mijzelf betaal ik zelf. Het heeft geen zin om daar nog extra verzekeringen voor af te sluiten. ik betaal voor 6 keer dieetist 75€ ik ga straks eenmaal per maand en dus kan ik die 12,50 zelf wel opbrengen ipv, mijn eigen risico op te souperen. Dochter heeft haar orthovergoeding al op, en je dat krijg je maar één keer ;-) dank Jolanda! ;-0

  • Bekijk ook of je via het werk een collectiviteits zorgverzekering kunt afsluiten. Bij ons kon dat ook maar alleen bij de duurdere verzekeringen. Zaak om goed op te letten!

  • Totaal: Verzekering man en kids: 119,40-----) kon achteraf nog goedkoper 114,60 maar die zorgverzekering vergoedde de logopedie niet voor zoontje. met aanvullende verzekering voor fysio (9keer) aanvullende tandverzekering 75% van 250€ 
  • verzekering vrouw of vlierbloesem: 110,70 (zonder fysio) of 112,45 met 6 keer fysio (dat wil ik proberen voor mijn  hyperventilatie..) ook met een kleine aanvullende verzekering voor tandarts. Met tee keer in het jaar mondhygiëne ben ik al quitte.


Tot zover.

Hebben jullie al zorgverzekeringen vergeleken?